Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Про утворення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

Створено: 2014-10-06 15:08:46Оновлено: 2014-10-06 15:11:49

До уваги мешканців міста!
Про утворення Державної служби України з питань безпечності
харчових продуктів та захисту споживачів

Кабінет Міністрів України у рамках оптимізації роботи органів виконавчої влади постановив утворити Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, реорганізувавши шляхом перетворення Державну ветеринарну та фітосанітарну службу і приєднавши до Служби, що утворюється, Державну інспекцію з питань захисту прав споживачів і Державну санітарно-епідеміологічну службу.

Створена служба не лише виконуватиме функції трьох вказаних центральних органів виконавчої влади, що припиняються, але також буде здійснювати державний контроль (нагляд) за дотриманням вимог щодо формування, встановлення, застосування державних регульованих цін та у сфері туризму та курортів.

Довідка: відповідні зміни закріплені постановою КМУ від 10.09.2014 № 442 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади», детальніше з текстом якої можна ознайомитися на офіційному урядовому порталі (kmu.gov.ua).

Центральні органи виконавчої влади, що припиняються, продовжують здійснювати повноваження та функції у визначених сферах до завершення здійснення заходів з утворення нової служби, якій передаються їх повноваження та функції. А саме, виключно органи виконавчої влади - органи державного нагляду й контролю у сфері господарської діяльності:

  • Держспоживінспекція у Дніпропетровській області (49027, м. Дніпропетровськ, пл. Шевченка, 7, тел. (056)744-08-62);
  • Криворізьке міське управління Головного управління держсанепідслужби у Дніпропетровській області (м. Кривий Ріг, вул. Олійникова, 3, тел. 493-08-12);
  • Управління ветеринарної медицини в м. Кривому Розі (м. Кривий Ріг, вул. Широківська, 112, тел. 26-16-73).

Перевірки здійснюються на підставі письмових звернень громадян, оформлених згідно із вимогами Закону України «Про звернення громадян». У зверненні має бути зазначено прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання та відповідні вимоги чи прохання. Письмове звернення повинно бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати.

До звернення необхідно надати копії договору, розрахункового документу (чек, квитанцію), які засвідчують факт придбання продукції (товарів, робіт, послуг) та копію звернення до суб’єкта господарювання (продавця товарів, надавача послуг, виконавця робіт) з обґрунтованими вимогами-претензіями і (за наявності) його відповідь та інші документи, пов’язані з даним проблемним питанням.

Однак, звертаємо увагу, шановні мешканці міста, у зв’язку з прийняттям Закону України від 31.07.2014 № 1622-VII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік», установлено, що перевірки підприємств, установ та організацій, фізичних осіб - підприємців контролюючими органами (крім Державної фіскальної служби України) здійснюються протягом серпня - грудня 2014 року виключно з дозволу Кабінету Міністрів Україниабо за заявкою суб’єкта господарювання щодо його перевірки, тимчасово може бути затримка перевірки фактів, викладених у ваших зверненнях до контролюючих органів.

Тому, радимо Вам виважено та прискіпливо відноситися до вибору товарів та замовлення робіт чи послуг.

Нагадуємо, споживач має право на одержання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації та продукцію (товарів, робіт, послуг) до її придбання. У разі виникнення сумніву щодо якості продукції, відсутності необхідної інформації про неї, її виробника (продавця, виконавця), ненадання розрахункового документу (чеку, квитанції, договору) радимо не придбавати таку продукцію.

Пам’ятайте, право вибору товарів чи послуг належить виключно споживачеві!

Відділ з питань захисту прав споживачів
апарату міської ради і виконкому



 

06 жовтня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради