Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Міська влада миттєво реагує на повідомлення стосовно безпеки життєдіяльності криворіжців

Створено: 2012-08-06 07:24:48Оновлено:

Органи місцевого самоврядування Кривого Рогу ефективно здійснюють повноваження у сфері екологічної безпеки населення. Так, у відповідь на повідомлення, яке надійшло 13.07.2012 року від Дніпропетровської обласної організації Громадського руху України «За право громадян на екологічну безпеку» щодо завезення і транспортування територією міста забрудненого металобрухту, зокрема трьох теплообмінників вагою: 47т., 51т. та 55т., у той же день у Кривому Розі було створено відповідну комісію за участі спеціалістів управління екології виконкому міськради.

У рамках перевірки інформації, зокрема обстеження заявленої можливої території, де могли розміщуватися теплообмінники, члени комісії шкідливих об’єктів не виявили. Для того, щоб запобігти виникненню надзвичайної ситуації на адреси виконкомів районних у місті рад було розіслано факсограми щодо заходів з визначення можливого місця зберігання на територіях районів Кривого Рогу забрудненого металобрухту, контролю за транспортуванням територією району великогабаритних металоконструкцій та оперативного інформування із зазначених питань комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при виконкомі міської ради.

Крім того, міська влада зобов’язала ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» посилити контроль за металобрухтом, який надходить на переплавку, та унеможливити використання небезпечних відходів у технологічних процесах, оскільки це створює небезпеку як для робітників підприємства, так і для мешканців міста.

У ході тривалих перевірок та роботи комісія виявила, що теплообмінники згідно з рішенням Дніпропетровського господарського суду від 15.03.2012, на підставі виконавчого впровадження 10.07.2012 були примусово вивезені на територію ТОВ «Кривбасвтормет» за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Гірничорятувальників, 19. Відповідно - територія по вул. Гірничорятувальників, 19 була обстежена. Згідно із протоколом досліджень повітря робочої зони в місці зберігання теплообмінників від 23.07.2012 №296-298 токсикологічної лабораторії санітарно-гігієнічного відділу ДЗ «Криворізька міська санітарно-епідеміологічна станція» шкідлива речовина виявлена не була.

Усі матеріали до з'ясування обставин та завершення експертиз металобрухт будуть знаходитися у Криворізькій міжрайонній природоохоронній прокуратурі.

(0564)92 13 03, [email protected]

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради