Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Мер Кривого Рогу вимагає від перевізників забезпечити пільговий проїзд для всіх категорій людей, які мають на нього право , в тому числі, для воїнів АТО

Створено: 2016-07-06 12:30:43Оновлено: 2016-07-06 12:31:25

Мер міста Юрій Вілкул  вимагає від керівництва компаній-перевізників негайно забезпечити виконання закону про безкоштовне перевезення пільговиків. Втручання мера знадобилось після того, як в мерію надійшла низка звернень бійців АТО і громадських організацій з приводу відмови водіїв деяких маршрутів безкоштовно перевозити учасників антитерористичної операції.

Юрій Вілкул підкреслив: «Ми зберегли всі пільги на проїзд в міському комунальному транспорті, скасовані урядом. Зберегли найнижчу в країні ціну на проїзд в міському електротранспорті. У свою чергу, представники приватних компаній перевізників повинні забезпечити суворе виконання закону з перевезення людей пільгових категорій, в тому числі , учасників АТО».

Заступник голови Всеукраїнської асоціації учасників бойових дій і ветеранів АТО Андрій Лєщин зазначив: «Після наших звернень одразу  надійшла  підтримка мера. Сподіваємося, більше непорозумінь між учасниками АТО і перевізниками не буде».

За словами начальника міського відділу транспорту і зв'язку Сергія Сиротюка право на пільговий проїзд мають: інваліди війни, учасники бойових дій, інваліди та пенсіонери, діти-інваліди, діти-сироти, діти багатодітних сімей, а також громадяни, які супроводжують інвалідів 1-ї групи. Водії маршруток також повинні забезпечувати пільговий проїзд учасників АТО, що передбачено пунктом 7 частини 1 статті 12 Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». При вході в транспорт пільговик зобов'язаний пред'явити посвідчення, що дає йому право на безкоштовний проїзд.

У разі недотримання перевізниками норм законодавства криворіжці можуть звернутися до відділу транспорту і зв'язку за телефонами: 74-70-49 або 92-13-15.

06 липня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради