Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Офіс «Я-ВЕТЕРАН»: дайджест новин від ЦНАП «Віза» («Центр Дії»)

Створено: 2024-06-06 16:40:33Оновлено: 2024-06-06 16:45:34

Традиційно у рубриці «Дайджест новин» зібрали корисну інформацію, яка стане у нагоді Захисникам, Захисницям України та їх родинам.

 В Україні з 04.06.2024 впроваджено е-Посвідчення ветерана  у мобільному застосунку Дія, а електронний документ набуває юридичного статусу.

З 04.06.2024 понад 1 млн українців мають змогу користуватися електронним посвідченням ветерана війни замість та без необхідності пред’явлення відповідного посвідчення у паперовій формі, а також документа, що посвідчує особу. Використовувати е-Посвідчення ветерана у Дії можна, для отримання пільг та компенсацій, передбачених чинним законодавством. Для формування та використання е-Посвідчення ветерана необхідно завантажити мобільний застосунок Дія на електронний пристрій та пройти електронну ідентифікацію та автентифікацію.

Міністерство у справах ветеранів України спільно з ДУ “Національне військове меморіальне кладовище” розробили короткі та чіткі інструкції, про організацію поховань військовослужбовців, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, учасників бойових дій, учасників Революції Гідності та осіб з інвалідністю внаслідок війни які допоможуть гідно вшанувати загиблого (померлого) захисника та захисницю.

Міністерство у справах ветеранів України та онлайн-платформа з пошуку роботи robota.ua уклали Меморандум про партнерство та співпрацю. Співробітництво буде спрямовано на підтримку українських ветеранів й ветеранок та їхніх родин у питаннях працевлаштування, а також на реалізацію державної ветеранської політики. Детальніше за посиланням.

Ветерани та їхні родини мають право на безоплатні правничі послуги. Отримати їх можна, зокрема, від системи безоплатної правничої допомоги (БПД).

 

Слідкуємо за новинами та надаємо корисну інформацію і надалі!

Центр “Віза” (“Центр Дії”) - #Ваша довіра - наш досвід!


Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:

e-mail: viza@kr.gov.ua

https://viza.kr.gov.ua/

 

06 червня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради