Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Щодо виплати компенсації невикористаних відпусток мобілізованим працівникам

Створено: 2024-06-06 13:26:57Оновлено: 2024-06-06 13:28:01

Особлива увага сьогодення приділяється питанням, які стосуються мобілізованих працівників.   Одним із не менш актуальним є питання виплати компенсації невикористаних відпусток мобілізованим працівникам.

Тож, у статті 83 Кодексу Законів про працю України та статті 24 Закону України «Про відпустки» зазначається, що працівникам, призваним на строкову військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом із числа резервістів в особливий період або прийнятим на військову службу за контрактом, за їх бажанням та на підставі заяви виплачується грошова компенсація за всі невикористані ними дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину з інвалідністю з дитинства підгрупи А І групи.

Акцентуємо! Відповідна заява подається не пізніше останнього дня місяця, в якому працівник був увільнений від роботи у зв’язку з призовом на військову службу. Компенсуються всі дні невикористаних відпусток, накопичені на дату початку служби. Тобто,  за той період який було відпрацьовано, пропорційно визначають дні щорічної відпустки, які працівник не використав (не відгуляв).

 

                                                                     Департамент соціальної політики

06 червня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради