Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Автопарк станції швидкої допомоги Кривого Рогу поповнили 22 сучасних автомобіля

Створено: 2014-05-06 17:00:37Оновлено: 2014-05-06 17:12:10

Екстрена медична допомога Кривого Рогу  підвищує ефективність та оперативність своєї  роботи.  6 травня місто  отримало  22  сучасних автомобіля  швидкої допомоги.  Ключі від нових машин вручили: перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Анатолій Крупський  та  міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул.

«Підвищення якості та доступність медичних послуг – обов’язкова умова розвитку  нашого міста. Служба екстреної медичної допомоги є невід’ємною складовою  системи охорони здоров’я,- підкреслив міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул, - від оперативності швидкої допомоги залежить життя людей та успішність  подальшого лікування,  а тому  до неї - особливі вимоги. Сьогоднішня  подія  – це  черговий  крок  у напрямку  підвищення  ефективності  роботи екстреної медичної допомоги».     

За рівнем  оснащеності,  технологічними  характеристиками  нові  автомобілі  вигідно вирізняються від  машин, які  станція отримувала раніш.

«Ми отримали 2 реанімобілі, 18  машин для надання швидкої медичної допомоги   та 2 – для транспортування, - розповідає головний лікар  Криворізької станції  швидкої  допомоги  Анатолій Бійовський, - таким чином, на сьогодні ми більш ніж на половину оновили автопарк нашої служби. Відзначу, що автомобілі оснащені найсучаснішою апаратурою виробництва Італії,  Німеччини,  Угорщини,  Сполучених  Штатів Америки».      

Швидкодопоміжники готові до будь-яких ситуацій і зможуть надати  хворому      кваліфіковану долікарняну медичну допомогу, в їх арсеналі  є  все необхідне обладнання.  Навіть у випадку   передчасної смерті проведуть електроімпульсну  терапію -  для цього є  дефібрилятор.  Нові машини   будуть розподілені  між усіма  підстанціями міста. Загалом, до кінця  року кривого Рогу  отримає  ще 3 автомобіля швидкої допомоги.

Довідково:

Криворізька станція  швидкої медичної допомоги обслуговує більше 800 тис чоловік -  мешканців  міста та  5 –ти  прилеглих  районів. До  її складу входить  8 підстанцій, 15 пунктів постійного базування бригад, з них 4 - на території міста та 11 в населених пунктах  приєднаних до станції районів.

На  підстанціях працює 76 цілодобових виїзних бригад, з яких 26 лікарських та 50 фельдшерських. 59  бригад обслуговують жителів Кривого Рогу, 17 – населення сільських районів. Для надання екстреної  спеціалізованої  медичної допомоги хворим та потерпілим створені спеціалізовані бригади за 3 –ма профілями: психіатрична, дитяча реанімаційна та 7 бригад інтенсивної  терапії  і реанімації   для дорослого населення. Головний принцип розташування спеціалізованих бригад   - забезпечення максимально швидкого прибуття  на місце виклику не тільки  у місті, але і в  сільські райони. Бригади повністю оснащені лікувально-діагностичною апаратурою, широким набором лікарських препаратів для надання екстреної спеціалізованої медичної допомоги.

У  2013 році   станція швидкої допомоги  виконала 274349 викликів, з них 38264  - у сільській місцевості. При цьому, кількість виїздів на раптові захворювання та травми склала   69%.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому  
(056)440-04-32, [email protected]   
  


 

06 травня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради