Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ ОСВІТИ І НАУКИ ВИКОНКОМУ КРИВОРІЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ТЕТЯНА КРІПАК

Створено: 2021-04-06 13:50:46Оновлено: 2021-04-06 13:53:18

  • Щодо проходження державної підсумкової атестації

учнями 4-х та 9-х класів

Наказом Міністерства освіти і науки України від 03 березня 2021 року №273 «Про звільнення від проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, у 2020/2021 навчальному році» учнів 4-х та 9-х класів звільнено від проходження державної підсумкової атестації.

У документах про освіту учнів, звільнених від державної підсумкової атестації, буде зроблено запис «звільнений(а)».

Таке рішення сприятиме організованому завершенню навчального року учнями, які закінчують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, в умовах поширення на території України COVID-19, – вважають у Міністерстві освіти і науки України.

ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ 

ВИКОНКОМУ  КРИВОРІЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

ІНЕССА БЛАГУН

 

  • При подачі документів у попередній період на призначення допомоги малозабезпеченій сім'ї, я не зазначила стипендію доньки і тепер мені не призначають допомогу на новий термін. Чи правомірно це?

Роз’яснюємо:

Відповідно до чинного законодавства, виплата допомоги державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям припиняється якщо сім’єю подано недостовірні відомості чи приховано відомості, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на отримання допомоги та на визначення її розміру, або встановлено фактичну зайнятість особи, що приносить дохід (винагороду), без оформлення, реєстрації в установленому законодавством порядку, - з місяця, що настає за місяцем, у якому виявлено порушення. В такому разі на наступний строк державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям може бути призначено не раніше ніж через шість місяців починаючи з першого числа місяця виявлення порушення.

Отже, уважно готуйте особисті документи на призначення допомог, ці норми встановлено Урядом.

06 квітня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради