Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Програма «Прихисток»: результати прийому заяв на компенсацію у лютому у Центрі «Віза» («Центр Дії»)

Створено: 2024-02-06 16:15:23Оновлено: 2024-02-06 16:19:19

Вже майже 2 роки в країні діє Урядова соціальна програма «Прихисток», якою передбачена компенсація витрат для власників житла, що безоплатно прихистили у себе внутрішньо переміщених осіб, які вимушені були покинути свої домівки через повномасштабне вторгнення до нашої держави.  З 1 по 5 лютого пройшов черговий етап прийому заяв на таку компенсацію. 

Можливістю подати заяву на компенсацію за січень скористались 1825 криворіжців. Оскільки заяви для отримання компенсації приймаються виключно з 1 по 5 число, а 3 та 4 лютого припало на суботу та неділю, адміністратори Центру «Віза» («Центр Дії») чекали своїх замовників і у вихідні. До речі, можливістю звернутися до Центру «Віза» («Центр Дії») у вихідні дні скористалися 484 власники житла.

Лідером з прийому заяв у рамках Урядової соціальної програми «Прихисток» у лютому вже традиційно став Головний офіс Центру «Віза» («Центр Дії») на площі Молодіжній, 1. Зокрема до нього приїжджали власники житла і з віддалених районів міста. Вкотре нагадуємо, що криворіжці мають можливість звертатися до адміністраторів Центру «Віза» («Центр Дії») у своєму районі, а не їхати до Головного офісу.

Радує й те, що багато криворіжців цінують свій час та користуються електронними сервісами – 639 заяв на компенсацію в цьому місяці було подано онлайн. До речі, повідомлення про розміщення у своєму житлі внутрішньо переміщених осіб у лютому подали ще 57 криворіжців.

Шановні криворіжці! Нагадуємо, що подавати заяву на компенсацію витрат потрібно щомісяця з 1 по 5 число, а у разі припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості - цього ж дня подати заяву з інформацією про зміну переліку мешканців або припинення розміщення.

Звертаємо увагу! Постановою КМУ від 29.12.2023 №1413 внесено зміни до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб. Зокрема змінено бланки заяви на компенсацію та повідомлення про безоплатне розміщення ВПО або зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні. Ознайомитись з актуальною інформацією Ви можете на вебпорталі Центру «Віза» («Центр Дії») у розділі «Послуги» - «Прихисток» або за посиланням https://cutt.ly/RBedjEW.

 

Центр «Віза» («Центр Дії») #Завжди поруч з Вами!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
тел. 0-800-500-459 (безкоштовно)
e-mail: 
[email protected]

https://viza.kr.gov.ua/

 


06 лютого 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради