Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Центр «Віза» («Центр Дії») інформує: як у 2024 році оновився склад «Пакунку малюка»

Створено: 2024-02-06 11:53:34Оновлено: 2024-02-06 11:56:50

 «Пакунок малюка» – це одноразова допомога від держави сім’ям, у яких з’явилася дитина.  У ньому зібрані майже сто речей, необхідних для догляду за немовлям: одяг, підгузки, матрац і ковдри, пелюшки, іграшки, засоби гігієни тощо.

Кожні 4 роки склад бебі-бокса переглядають. За результатами обговорень та досліджень вміст «пакунку малюка» коригують.

У 2024 році вміст «пакунку малюка» став більш раціональним: збільшиться кількість товарів, які мають попит: багаторазових вологостійких пелюшок, теплого одягу для немовлят, плед-ковдру замінять на більшу для зручнішого використання, натомість зменшать кількість одягу найменшого розміру.

Зміниться не лише вміст, а й вартість бебі-боксу: з 6 816 грн до 7 689 грн.

Отримати «Пакунок малюка» можуть батьки, усиновлювачі, опікуни, прийомні батьки, батьки-вихователі, іноземці та особи без громадянства, які перебувають на території України на законних підставах, а також особи, яких визнано в Україні біженцями або особами, які потребують додаткового захисту, що народили дитину.

Якщо «Пакунок малюка» не отримано у пологовому будинку або, якщо його немає у наявності при виписці новонародженого, отримати його можливо в управлінні соцзахисту за місцем  проживання заявника.

Можливий варіант й отримання грошової компенсації замість бебі-бокса, проте частина батьків обирає саме «Пакунок малюка». Адже отримати з народженням дитини набір з більше ніж 80 найнеобхіднішими речами та засобами – зручно і вигідно.

Оформити компенсацію замість «пакунка» можна онлайн, скориставшись послугою єМалятко. Або офлайн, звернувшись до Центру «Віза» («Центр Дії») чи до управління соцзахисту за місцем  проживання заявника.

З собою потрібно мати номер медичного висновку (копію свідоцтва про народження) та довідку про неотримання «Пакунка малюка» (видається у пологовому).

Грошова компенсація вартості «пакета малюка» призначається у тому випадку, якщо звернення за нею надійшло не пізніше 12 місяців від дня народження дитини. Нагадаємо, Уряд дозволив витрачати грошову компенсацію за "Пакунок малюка" на будь-які потреби.

Зазначимо, що бебі-бокси були запроваджені у 2018 році у межах пілотного проєкту Уряду України, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Управління ООН. За весь час українські батьки отримали близько 700 тисяч «пакунків малюка».

Запрошуємо скористатися можливістю і отримати якісні адміністративні послуги у сфері ДРАЦС у Головному офісі Центру «Віза» (пл.Молодіжна,1).

 

Чекаємо Вас у Центрі «Віза»!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):
 
 [email protected]

06 лютого 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради