Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ПОВІДОМЛЕННЯ про оприлюднення проєкту регуляторного акта

Створено: 2022-01-06 09:43:53Оновлено: 2022-01-06 09:44:44

ПОВІДОМЛЕННЯ 

про оприлюднення проєкту регуляторного акта – рішення виконкому міської ради «Про встановлення в м. Кривому Розі тарифів на послуги з  перевезення пасажирів та багажу автобусними маршрутами загального користування» та аналізу його регуляторного впливу

            Питання перевезення пасажирів громадським транспортом є сферою загальних інтересів підприємців, органів місцевої влади та членів Криворізької міської територіальної громади, а саме: для підприємців – це здійснення господарської діяльності з метою отримання прибутку, для органів місцевої влади та членів Криворізької міської територіальної громади – вирішення питання комфортного своєчасного проїзду в межах міста.

Економічна ситуація в країні призвела до суттєвого підвищення цін на цілий ряд статей калькуляційних витрат виробничої собівартості послуг, зокрема: зріст розміру мінімальної заробітної плати в державі, вартості електроенергії, матеріалів, деталей і запчастин тощо. Як наслідок, погіршилася якість надання послуг з перевезення пасажирів, що викликає багато нарікань від мешканців міста. У зв’язку зі збитковістю перевезень перевізники не можуть забезпечити належну якість технічного стану автобусів, дотримання графіків руху на маршрутах, безпеку руху, що в майбутньому може призвести до аварійних ситуацій та дорожньо-транспортних пригод.

Механізм формування тарифів на послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування визначається Методикою розрахунку тарифів на послуги пасажирського автомобільного транспорту, затвердженою Наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 17 листопада 2009 року №1175.

На підставі звернень перевізників та у зв’язку із зміною умов виробничої діяльності й реалізації послуг, що не залежать від господарської діяльності перевізників виникла необхідність перегляду тарифу на перевезення пасажирів у міському автомобільному транспорті загального користування.

Проєкт поданий управлінням транспорту та телекомунікацій виконкому Криворізької міської ради.

Проєкт рішення та аналіз його регуляторного впливу розміщені 06.01.2022 на офіційних вебсторінках:

Криворізької міської ради та її виконавчого комітету у підрозділі «Регуляторна політика» https://kr.gov.ua;

виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської http://mtlrg-kr.gov.ua/, http://dlgr.gov.ua/, http://www.pokrovkr.gov.ua/, http://ing-org.gov.ua/, https://srvk.gov.ua/, http://trnvk.gov.ua/, http://vykonkom-tsmkr.gov.ua/

Зауваження та пропозиції в письмовій формі приймаються з 06.01.2022 в місячний термін:

- управлінням транспорту та телекомунікацій виконкому Криворізької міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1, каб. 365, тел. (0564) 92-02-75, електронна адреса: [email protected]);

-  управлінням розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1,  каб. 510, тел. (056) 493-08-71, електронна адреса: [email protected]).

Додатково буде проведено громадські слухання з питань обговорення проєкту рішення виконкому міської ради ««Про встановлення в м. Кривому Розі тарифів на послуги з  перевезення пасажирів та багажу автобусними маршрутами загального користування» та аналізу його регуляторного впливу, оцінки стану суспільних відносин, на врегулювання яких спрямована дія акта. 

Дата, місце та час його проведення: 01.02.2022, о 15.00, у режимі відеоконференції з використанням сервісу Zoom (приєднатися до відеоконференції можна за посиланням: 

https://zoom.us/j/98381815170?pwd=ZUhCQ2ZuTEtFcFRTR0tpN2dNZU82QT09, ідентифікатор конференції: 983 8181 5170, код доступу: HPs6r6).

Участь у громадських слуханнях можуть узяти дієздатні члени територіальної громади віком від 18 років, суб’єкти господарювання, об’єднання  (громадські, суб’єктів господарювання), наукові установи та консультативно-дорадчий орган у здійсненні державної регуляторної політики.

Інформацію щодо результатів громадських слухань з обговорення вищезазначеного регуляторного акта буде оприлюднено на офіційному вебсайті Криворізької міської ради та її виконавчого комітету, у міській газеті «Червоний гірник».

            Додаткову інформацію можна отримати в управлінні розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (пл. Молодіжна, 1, м. Кривий Ріг, 50101, каб. 512, 513, тел. 92 25 89).

 

 

06 січня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради