Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Офіс «Я-ВЕТЕРАН»: дайджест новин від ЦНАП «Віза» («Центр Дії»)

Створено: 2023-12-05 15:42:11Оновлено: 2023-12-05 16:14:29

Вже традиційно офіс «Я-Ветеран» Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії») знайомить з новинами, які стануть у нагоді ветеранам та членам їх родин.

 Мінветеранів з 1 грудня розпочало прийом заяв від кандидатів у помічники ветеранів на 2024 рік. Усі заяви на участь у відборі на посади помічників ветеранів, які подані з 1 грудня 2023 року через інформаційний  портал Е-ветеран (https://eveteran.gov.ua) , будуть розглянуті та опрацьовані з 1 січня 2024 року – в межах повного запуску  проекта  Мінветеранів  із запровадження в Україні інституту помічника ветерана. Наразі проект реалізується у 10 регіонах: це Вінницька, Дніпропетровська, Львівська, Миколаївська, Закарпатська, Київська, Сумська, Полтавська, Харківська області та місто Київ.

Український ветеранський фонд запустив програму мікрофінансування бізнесу ветеранів та членів їхніх родин. Відшкодовують 20 тисяч гривень на купівлю товарів та обладнання для ведення власної справи.Подавати заявки можуть ветерани, ветеранки, дружина, чоловік, батько, матір, дитина (у тому числі усиновлена) учасника чи учасниці бойових дій, а також загиблих захисників.

Сімейні лікарі вже рік надають психологічну підтримку пацієнтам. Послуги з охорони психічного здоровʼя можна отримати в сімейного лікаря, терапевта та педіатра, які працюють у закладах із договором на пакет «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги». Нині понад 800 медзакладів надають послуги за відповідним договором з НСЗУ. Щоб знайти потрібного лікаря, скористайтесь онлайн-мапою або зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

Відтепер люди з порушенням слуху через додаток «Перекладач ЖМ» можуть звернутися до рятувальників ДСНС. Щоб звернутися за допомогою, необхідно виконати такі дії:  

  • завантажити безкоштовний мобільний додаток «Перекладач ЖМ» з App Store або Google Play;
  • відкрити додаток і перейти в розділ «SOS»;
  • натиснути на ярлик ДСНС;
  • з'єднатися з перекладачем жестової мови та повідомити про своє місцезнаходження та ситуацію. Детальніше  за посиланням.

Слідкуємо за новинами та надаємо корисну інформацію і надалі

Віза” (“Центр Дії”) - #Разом_до_Перемоги!

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:

e-mail: [email protected]

 https://viza.kr.gov.ua/

05 грудня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради