Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Проект «Теплий дім» - це реальна допомога та підтримка жителів міста, - мешканка мікрорайону Сонячний

Створено: 2017-10-05 10:27:38Оновлено: 2017-10-05 10:28:30

За програмою мера Юрія Вілкула «Теплий дім» криворіжці мають можливість ремонтувати і утеплювати свої будинки: встановлювати енергозберігаючі вікна  та  двері в під'їздах, нове освітлення, приводити в порядок внутрішні комунікації. Зараз роботи ведуться в 26 будинках.

Конкурс проектів «Теплий дім» стартував у 2016 році. За його умовами, власники багатоквартирних будинків представляють проекти утеплення та підвищення енергоефективності своїх будинків. Кращі проекти стають переможцями та отримують співфінансування з міського бюджету на реалізацію проекту. Люди самі визначають відсоток участі. Він може складати  від 3 до 20%. Основну частину фінансових витрат бере на себе міський бюджет.

Якщо в 2016 році було тільки 17 бажаючих взяти участь у конкурсі, то вже у цьому році надійшло  150 заявок. Переможцями стали 98 проектів. Начальник відділу житлової політики Світлана Сереженко сказала: «Міський голова поставив завдання в 2017 році збільшити в сім разів фінансування програми «Теплий дім». Програма викликала великий інтерес у криворіжців. Для них це - реальна можливість відремонтувати покрівлю, встановити  сучасні вікна, зробити свій будинок затишнішим».

Участь у конкурсі можуть брати будинки, у яких мінімальна заборгованість за житлово-комунальні послуги.

Мешканка будинку №30 на мкр. Сонячний, Марія Мала сказала: «Проект «Теплий дім» - це дієва допомога і підтримка жителів міста. У всіх під'їздах свого будинку ми замінили вікна, вхідні двері, утеплили комірні приміщення. Відразу стало тепліше, немає протягів. Роботи зроблені дуже швидко і якісно».

Крім того, у Кривому Розі працює програма з відшкодування частини кредитів, які надаються ОСББ і житлово-будівельним кооперативам на підвищення енергоефективності будинків. В рамках програми місто відшкодовує мешканцям 20% суми кредиту. У 2017 році 19 ОСББ і ЖБК отримали компенсацію за кредитом з міського бюджету.

Довідково:

Конкурс у рамках міської Програми «Теплий дім» передбачає реалізацію у Кривому Розі заходів з енергозбереження в багатоквартирних будинках  до 2021 року.

Для реалізації Програми «Теплий дім» та інших заходів з енергоефективності мерія міста залучає інвестиції  та кращі європейські практики. У 2016 році  міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул підписав Меморандум про співпрацю з Національним агентством з енергозбереження Польщі у сфері енергоефективності.  


 

05 жовтня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради