Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Юрій Вілкул: «Фестиваль «Єдина родина – моя Україна» сприяє збереженню самобутності мови і етнічної культури національних громад та ще міцніше об’єднує криворізьку громаду в єдину сім’ю»

Створено: 2015-10-05 14:36:50Оновлено: 2015-10-05 16:30:25

Духовна та культурна спадщина різних національностей, особливості народної кухні – це та багато інших пізнавальних і цікавих моментів чекало на криворіжців, які завітали  4 жовтня  на міський фестиваль мистецтв «Єдина родина – моя Україна».

Проспектом Карла Маркса до Арт-майдану пройшла  поважна колона. У її складі - представники національних громад – вірменської, азербайджанської, грузинської, єврейської, польської, німецької; активна та спортивна молодь Кривого Рогу, керівництво міста, народні депутати, Генеральний консул  республіки  Польща в Харкові  Станіслав  Лукасик,  духовенство. Головним проспектом Центрально-Міського району розгорнули 100 -метровий український стяг, а також прапор з кольорами краю руди та металу. Зі сцени, яку встановили на Арт-майдані, лунав гімн Кривого Рогу  мовами національних меншин, які тут проживають.

«П’ятий рік ми відзначаємо свято дружби та єднання. Незмінною залишається назва фестивалю «Єдина країна - моя Україна» і зараз вона набула особливого значення. Більше 160 національностей та народностей проживає у Кривому Розі і ми робимо все, щоб вони проживали єдиною родиною в нашій незалежній Україні», - підкреслив міський голова Юрій Вілкул.

«День національних культур – це  не  лише яскраве дійство. Все набагато глибше.   Кривий  Ріг – багатонаціональне місто.  І всі   ви  один  народ – єдиний народ  України.  І кожен з вас  має  почувати себе комфортно  та  гідно,  робити  свій внесок  в спільне благо  держави та міста»,- сказав  Генеральний   консул  республіки  Польща в Харкові  Станіслав  Лукасик.

Виставки декоративно-ужиткового мистецтва, народні танці та пісні і, безумовно, найсмачніша частина свята - «парад» національних страв не залишили байдужими жодного із гостей та учасників фестивалю. «У Кривому Розі багато національних громад і кожна робить свій внесок в його розвиток, - зазначив мер, - сьогодні у нас є унікальна можливість познайомитися з культурним надбанням, звичаями і традиціями різних національностей. Я переконаний, що мистецький захід сприяє  збереженню самобутності мови і етнічної культури національних громад та ще міцніше об’єднує  криворізьку громаду в єдину сім’ю».

Цього дня разом зі святом національних культур проходив четвертий фестиваль оркестрів «Криворізькі сурми». Гарний настрій та вишукані мелодії дарували городянам 7 духових оркестрів міста.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net


 

05 жовтня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради