Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Прес-конференція із заступником міського голови Юрієм Черняєвим

Створено: 2010-10-05 11:44:05Оновлено:

5 жовтня у перс-центрі виконкому Криворізької міської ради відбулася прес-конференція із заступником міського голови Юрієм Черняєвим, на якій обговорювали актуальні питання соціального захисту населення.

Зокрема Ю.Черняєв розповів про умови призначення житлових субсидій. Він зазначив, що за спрощеною системою працездатним громадянам достатньо написати заяву, надати довідку про доходи та заповнити декларацію про доходи і майновий стан осіб, зареєстрованих у житловому приміщенні. Непрацюючі пенсіонери надають лише заяву та у декларації вказують, що інших доходів не мають (регрес, доходи від підприємницької діяльності тощо). Інформацію про розмір пенсії органи соціального захисту населення отримують самостійно від районних управлінь пенсійного фонду України.

Ю.Черняєв повідомив, що згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 8 вересня поточного року, місцевим органам праці та соц. захисту населення надано право призначати житлові субсидії на опалювальний період 2010-2011 років на підставі заяв, поданих протягом серпня-вересня 2010 року. Завдяки цьому, громадянам, які у серпні-вересні подали заяви на субсидії, але не отримали на неї права через невелику вартість послуг в неопалювальний період, субсидія буде призначена з початку опалювального періоду, тобто на весь такий період без додаткового звернення до органів праці та соціального захисту населення. Для призначення субсидії на опалювальний період потребуватимуть уточнення лише доходи громадян за шість місяців, що передують його початку. При цьому розмір пенсії та соціальної допомоги будуть одержані органами праці та соціального захисту населення з відповідних баз даних. Довідки про інші доходи (заробітну плату, стипендію тощо) мають надати працездатні громадяни та працюючі пенсіонери. Загалом до управління праці та соціального захисту населення виконкомів районних у місті рад із заявами на призначення субсидій звернулося 14441 сім’я ( станом на 24.09.2010).

Крім цього, на прес-конференції розглядалися питання щодо призначення та виплат соціальної допомоги інших видів. Представники ЗМІ отримали вичерпні відповіді на свої численні запитання.




© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради