Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Розвитку підприємництва у місті сприяє співпраця міської влади та представників Кривого Рогу в законодавчій владі

Створено: 2014-09-05 12:31:21Оновлено: 2014-09-05 12:36:58

Напередодні професійного свята криворізькі підприємці приймали  поздоровлення від міської влади. Цього року  зустріч проходила у новому  форматі,  разом із керівництвом Криворізького району.

«Підприємництво Криворіжжя –  це вагомий важіль регулювання нашої економіки. На сьогодні, підприємства, організації   міста  працюють стабільно та забезпечують надходження до бюджетів всіх рівнів, у тому числі і військового збору (у сумі майже 6 млн.грн.), - сказав у вітальному слові  в.о.міського голови - секретар міськради Сергій Маляренко, - ви істотно впливаєте  на структурну перебудову  економіки міста, робите вагомий внесок у збільшення обсягів виробництва, роздрібного товарообороту та послуг населенню».

Частка загального внеску суб’єктів малого й середнього бізнесу до міської  казни складає третину. У порівнянні з минулим роком є тенденція до збільшення обсягів надходжень підприємницьких коштів до бюджету (на 5%).

Розуміючи  значення та роль  підприємництва для  розвитку  Кривого Рогу та зростання добробуту його мешканців, міська   влада робить все для того, щоб забезпечити прозорі, відкриті умови ведення  соціально-відповідального бізнесу, створює максимальні можливості для  започаткування  власної  підприємницької справи. За 2010-2013 роки кількість діючих суб'єктів господарювання - юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців збільшилася на 16% - з 35,9 тис до 41,6 тис. осіб.

У цьому контексті важливою є плідна співпраця міської влади та представників Кривого Рогу в законодавчій владі. Народні депутати Кривого Рогу активно долучаються до  вирішення  нагальних проблем підприємництва.  Як сказав напередодні зустрічі народний депутат України Костянтин Павлов, робота з підтримки підприємництва ведеться  у декількох напрямках.    

По-першейдеться про реформування єдиного соціального внеску. Завдяки цьому на теперішній час підготовлено законопроект  стосовно його  диференційного розміру. По-друге - зменшення податкового тиску: підготовлений  законопроект стосовно  скорочення  кількості податків, накладений мораторій на проведення перевірок контролюючими органами.

Крім  того,  готовий законопроект  про  реформування органів нагляду (контролю) – їх кількість скорочено вдвічі.

На зустрічі також   підкреслювалась   важливість  якісного   надання адміністративних послуг. Муніципальний центр послуг Кривого Рогу - найкращий в Україні. Він надає 226 видів послуг, а до кінця року їх кількість  збільшиться ще на 30.

Довідково:На сьогодні у Кривому Розі працює майже  3 тис. малих підприємств, більше  9 тис. об’єктів бізнесу, зареєстровано понад  41 тис. суб’єктів господарювання.     Працевлаштовано близько 60 тис. робітників.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net                                                                  


 

 

05 вересня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради