Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Передові технології діагностики та корекції зору для криворіжців: у Кривому Розі презентували проєкт сучасного офтальмологічного центру

Створено: 2020-06-05 11:23:02Оновлено: 2020-06-05 11:24:22

Міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул обговорив з фахівцями проєкт зі створення у місті офтальмологічного комплексу європейського зразку із високоефективним медичним обладнанням та залученням кращих лікарів.

Мер підкреслив: «Ми ставимо за мету розвивати офтальмологічну службу і для цього будемо максимально залучати всі ресурси. Я вдячний фахівцям обласної клініки «ДОКОЛ», директору Валерію Сердюку за величезну роботу, яку ми вже провели у нашому місті протягом двох останніх років. Зараз, разом з нашими колегами з Дніпра будемо впроваджувати у місті абсолютно нові методики та підходи до обстеження та лікування хвороб очей. Це актуальне питання для багатьох криворіжців».

Директор обласного департаменту охорони здоров’я, професор, директор обласного офтальмологічного центру «ДОКОЛ» Валерій Сердюк сказав: «У Кривому Розі плануємо створити потужний офтальмологічний науково-технічний комплекс , який буде охоплювати не лише місто та прилеглі райони, але й сусідні області – Кіровоградську та Запорізьку».

За останні шість років в роботі офтальмологічної служби Кривого Рогу відбулися значні зрушення. Завдяки спільним зусиллям керівництва міста та народного депутата 7-8-го скликань Костянтина Павлова у Кривому Розі була відкрита філія обласного центру «ДОКОЛ» на базі четвертої міської лікарні. Завдяки фінансовій підтримці Костянтина Павлова придбано та встановлено нове потужне обладнання, були залучені кращі фахівці. Діагностика зору для криворіжців у Центрі проводиться безкоштовно. У клініці збережені пільги для ветеранів Другої Світової війни, учасників бойових дій на Сході країни, афганців, чорнобильців.

Костянтин Павлов зазначив: «Я дуже радий, що за останні шість років, створений нами центр вже надав дієву допомогу більш ніж 100 тис криворіжцям. Завдяки обладнанню, яке ми тоді придбали, люди отримали кваліфіковану допомогу та безкоштовні консультації. Що, в свою чергу, дало можливість більш ефективно провести профілактику та лікування. Я абсолютно переконаний, що діагностика на ранніх стадіях - це перспектива нашої медицини. Цим шляхом йде увесь світ».

Завдяки підтримці мерії та Костянтина Павлова для Криворізької філії Дніпропетровської обласної клінічної офтальмологічної лікарні було придбано сучасне діагностичне обладнання, у тому числі, єдиний на той час в місті оптичний когерентний томограф. Для проведення оперативних втручань під загальним знеболюванням в лікувальному корпусі був проведений капітальний ремонт та осучаснення кисневої системи (яка працювала з 1979 року), і заклад на теперішній час, забезпечений медичним киснем у цілодобовому безпечному режимі. Відкриття цілодобової ургентної офтальмологічної та анестеологічної служби, надало змогу здійснювати невідкладну медичну допомогу із сучасним адекватним знеболенням в перші часи після отримання травми. А це дало змогу знизити ризики виникнення ускладнень, зменшити загальні терміни тимчасової непрацездатності, скоротити терміни реабілітації і, як наслідок, зменшення інвалідизації.

 

 

 

 

05 червня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради