Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

К. Павлов привітав танкістів 17-й бригади з поверненням додому: Хочу твердо запевнити - у рідному місті ви завжди можете бути впевнені у допомозі та підтримці! Але в першу чергу, звичайно, хочеться всім побажати миру на рідній землі

Створено: 2021-04-05 14:17:02Оновлено: 2021-04-05 14:20:14

5 квітня бійці 17 окремої танкової Криворізької бригади повернулися з місця проведення військової операції до постійного пункту дислокації. З солдатами та офіцерами бригади зустрівся міський голова Костянтин Павлов.

Мер потиснув руку кожному солдату та подякував за силу, мужність та вірність військовій присязі. Костянтин Павлов підкреслив: «З перших днів війни Кривий Ріг згуртувався для допомоги нашим хлопцям. Ми перші в Україні створили міський штаб допомоги криворізьким військовослужбовцям, які виконують військовий обов’язок. Тоді, нам як народним депутатам, разом зі своїми колегами Олександром Вілкулом, Андрієм Гальченком доводилось практично в екстремальних умовах приймати рішення – рятувати земляків, відправляти на передову необхідне обмундирування, продукти, медикаменти, ремонтувати техніку. Разом з багатьма криворіжцями ми зробили для наших земляків багато і хочу твердо запевнити - у рідному місті ви завжди можете бути впевнені у допомозі та підтримці! Але в першу чергу, звичайно, хочеться всім побажати миру на рідній землі».

За рахунок міського бюджету в 17-й окремій танковій бригаді було проведено капітальний ремонт однієї казарми. Замінено комунікації тепло-, водо- та електропостачання, виконано ремонт покрівлі іншої казарми. Проведено асфальтування території. У 2016 році за підтримки К.Павлова до 100-річчя танкових військ та Дня танкіста на території бригади відкрили меморіальний комплекс «Воїнам 17 танковоі бригади».

У Кривому Розі в одному з перших міст Україні у 2014 році прийнято Комплексну програму підтримки учасників АТО та ООС, членів їх сімей, яка діє і сьогодні, заходи Комплексної програми кожний рік розширюються.

У ході реалізації Програми протягом 2014-2020 років з міського бюджету виділено понад 219 млн грн. У 2021 році на соціальну підтримку вищезазначених категорій у міському бюджеті передбачено 46,5 млн грн, в тому числі на виплату матеріальної допомоги, харчування дітей у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, надання медичних послуг та інше.

Протягом року виплачується одноразова матеріальна допомога учасникам бойових дій АТО/ООС по 5000 грн.

До Дня вшанування учасників АТО – 14 червня, ця дата в Кривому Розі визначена та закріплена Статутом територіальної громади м. Кривого Рогу, всім сім’ям, дітям загиблих (померлих), зниклих безвісти або полонених воїнів та особам з інвалідністю внаслідок участі в АТО на сході України та ООС у Донецькій і Луганській областях виплачується одноразова матеріальна допомога - по 5000 грн.

Для відновлення здоров’я учасників АТО та ООС, членів сімей загиблих на базі міської лікарні №5 створено Центр медичної реабілітації ветеранів. Реабілітацію пройшли понад 5 тисяч ветеранів, членів сімей загиблих, померлих військовослужбовців, у тому числі більше 2 тис. осіб з числа безпосередніх учасників АТО та ООС.

Нагадаємо, що наприкінці березня Кривий Ріг відвідала Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна, вона подякувала криворіжцям за те, що влада і громада багато роблять для  соціальної підтримки та реабілітації військовослужбовців.

05 квітня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради