Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Гранти - на підтримку бізнесу!

Створено: 2024-03-05 15:38:33Оновлено: 2024-03-05 15:42:34

(коментує управління розвитку підприємництва виконкому

Криворізької міської ради)

Особливе значення в умовах сьогодення має розвиток підприємництва. Це і розвиток інфраструктури, і підтримка Збройних Сил України та волонтерство, і створення нових робочих місць. Надважливим питанням на сьогодні є надання грантової підтримки бізнесу, надаючи підприємцям можливість отримати необхідні ресурси для створення і розвитку власної справи.

  У поточному році із 47 суб’єктів господарювання малого та середнього бізнесу міста, які отримали підтвердження про грантову підтримку, 16 - отримали грантові кошти на свої рахунки у розмірі 3,7 млн грн. Загальна сума заявок підприємців, які отримали підтвердження про отримання грантової підтримки, складає 11,4 млн грн.

         Найпопулярнішими сферами, в яких працюватимуть або вже реалізували себе переможці є: оптова та роздрібна торгівля, надання послуг  у сфері харчування, надання індивідуальних послуг, доочищення питної води, надання спортивних послуг. Завдяки реалізації урядової програми «єРобота» в місті у 2023 році працевлаштовано 271 особу, а переможцями цього року заплановано створення 83 нових робочих місць.

        За підсумками попереднього року 60 представників бізнесу отримали міжнародних грантів на суму понад 6,4 млн грн від міжнародної організації з міграції (МОМ), Save the children, EU4Business, БФ «Слов’янське серце» та інших донорських організацій. У цьому році вже 30 підприємців подали заявки для участі в міжнародних конкурсах, і вже є один переможець. 

       Зустрічі влади і бізнесу міста щодо можливості участі у грантових програмах у партнерстві з Центром зайнятості, АТ «Державний Ощадний банк» є системними. Фахівці надають роз’яснення та консультації у форматі супроводу від написання бізнес-плану до його захисту на здобуття гранту. Загалом з суб’єктами господарювання міста проведено понад 1000 зустрічей. У поточному році вже відбулась зустріч у Тернівському районі у форматі офлайн «Business day в Тернівському районі» за участю стейкхолдерів та підприємців, які вже мають досвід отримання грантів. Такі  зустрічі заплановано проводити протягом року у всіх районах міста.

         Наразі тривають заходи з подання заяв на отримання мікрогрантів на власну справу для ветеранів та членів їх родини, на створення або розвиток власного бізнесу, чергова хвиля стартувала наприкінці лютого і триватиме до 10 березня (https://diia.gov.ua/services/grant-dlya-veteraniv-ta-chleniv-yihnih-simej; https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu).

        Управління розвитку підприємництва виконкому міської ради, виконкоми районних у місті рад запрошують до співпраці підприємців з вказаного питання.

         Інформацію з питань грантової підтримки бізнесу можна отримати в управлінні розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (50101, м. Кривий Ріг, пр. Металургів, 36Б, каб. 417, 418, тел. (0564) 92-25-89, e-mail: urp@kr.gov.ua.

       Нагадуємо, що з вказаного питання також можна звернутися до спеціалістів відділів або секторів управління проєктами/інновацій у виконкомах районних у місті рад, які надають консультації по формуванню необхідного пакету документів потенційним учасникам:

         сектор інвестицій та інновацій відділу з питань економіки та перспективного розвитку Центрально-Міської районної у місті ради – (0564) 94 83 66, [email protected];

         відділ перспективного розвитку району, інвестицій та інновацій виконкому Саксаганської районної у місті ради – (068) 680 99 28, [email protected];

         відділ перспективного розвитку району, інвестицій та інновацій виконкому Металургійної районної у місті ради –(0564) 92 00 96, [email protected];

         управління проєктами виконкому Тернівської районної у місті ради – (097) 912 68 80, [email protected];

         відділ економіки та промисловості виконкому Довгинцівської районної у місті ради – (098) 916 09 19, [email protected]; відділ розвитку підприємництва - (068) 907 09 88, [email protected];

        відділ розвитку підприємництва виконкому Покровської районної у місті ради – (096) 474 39 18, [email protected];

        відділ економіки та промисловості виконкому Інгулецької районної у місті ради –(097) 241 37 88,  [email protected].

         З переліком діючих  грантових пропозицій для грантоотримувачів від Дніпропетровської області можна ознайомитись за QR-кодом.

05 березня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради