Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Повідомлення про оприлюднення доопрацьованого проекту регуляторного акта

Створено: 2019-03-05 08:57:02Оновлено: 2019-03-07 08:30:11

ПОВІДОМЛЕННЯ
про оприлюднення доопрацьованого проекту регуляторного акта – проекту рішення Криворізької міської ради «Про
затвердження Правил додержання тиші в громадських місцях на території міста Кривого Рогу» та аналізу його регуляторного впливу

 Регуляторний акт направлений на забезпечення прав й законних інтересів громадян і суб’єктів господарювання міста та встановлює Правила додержання тиші в громадських місцях на території міста Кривого Рогу (надалі − Правила) відповідно до Конституції України, Кодексу України про адміністративні правопорушення, Законів України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту населення від впливу шуму», «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», «Про заборону грального бізнесу в Україні», Постанов  Кабінету Міністрів України від            03 серпня 2011 року №839 «Про затвердження Технічного регламенту піротехнічних виробів», зі змінами, та 26 жовтня 2011 року №1107 «Про затвердження Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки», зі змінами, Державних будівельних норм В.1.1-31:2013 «Захист територій, будинків і споруд від шуму», затверджених Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 27 грудня 2013 року №630.

         Згідно зі статтею 24 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» органи місцевого самоврядування в межах повноважень затверджують правила додержання тиші в громадських місцях. Також у законі зазначено, що проведення салютів та феєрверків забороняється в нічний час, але, як виняток, можливе за погодженням з уповноваженим органом місцевого самоврядування, що передбачено відповідними правилами додержання тиші в громадських місцях.

         На теперішній час в місті діє рішення міської ради від 28.03.2018 №2564 «Про затвердження Правил дотримання тиші в громадських місцях на території міста Кривого Рогу», яке було ухвалене з метою посилення контролю за дотриманням вимог нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму, шляхом адаптації та викладення змісту Правил відповідно до принципів державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності, а саме: забезпечення ефективності, збалансованості та прозорості застосування норм для суб’єктів господарювання й громадян.

Однак, ураховуючи зміни в чинному законодавстві України, а саме втрату чинності Наказу Міністерства внутрішніх справ України від 23 грудня          2003 року №1649 «Про затвердження Тимчасових правил обігу в Україні побутових піротехнічних виробів» та зміни, унесені до Постанови  Кабінету  Міністрів  України від 26 жовтня 2011 року №1107 «Про затвердження Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки» виникла потреба в ухваленні нового регуляторного акта.

Проект поданий відділом взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату міської ради і виконкому. Аналіз регуляторного впливу підготовлено з урахуванням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 №1151 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2004 №308».

Опрацювавши листа Державної регуляторної служби України                  від 16.01.2019 №301/0/20-19 частково були внесені пропозиції до проекту регуляторного акта - рішення міської ради «Про затвердження Правил додержання тиші в громадських місцях на території міста Кривого Рогу» та аналізу його регуляторного впливу.

Доопрацьований проект рішення та аналіз його регуляторного впливу будуть розміщені  07.03.2019 в міській газеті «Червоний гірник» та на офіційних сторінках  в мережі Інтернет:

- Криворізької міської ради  та її виконавчого комітету у підрозділі «Регуляторна політика» розділу «Інформаційна база» http://kr.gov.ua;

- виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected].

Ціль прийняття проекту - посилення контролю за дотриманням вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту мешканців     м. Кривого Рогу від шкідливого впливу шуму.

Зауваження та пропозиції в письмовій формі приймаються з 07.03.2019 в місячний термін:

-  управлінням розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.510,    тел.74-39-72, електронна адреса: [email protected]);

- відділом взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату міської ради і виконкому (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг,      пл. Молодіжна,1, каб.231,   тел.74-88-64,  електронна адреса: [email protected]), а також на електронні поштові скриньки виконкому Криворізької міської ради [email protected]  і виконкомів районних у місті рад Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської: [email protected], [email protected], [email protected],  [email protected], [email protected], [email protected], [email protected].

Додатково  буде проведено громадські слухання по обговоренню доопрацьованого проекту рішення міської ради «Про затвердження Правил додержання тиші в громадських місцях на території міста Кривого Рогу»  та аналізу його регуляторного впливу. 

Дата, місце та час його проведення:  15.03.2019  о 15.00, каб. 139 приміщення виконкому Криворізької міської ради (м. Кривий Ріг,                     пл. Молодіжна, 1).

         Тема громадських слухань:  обговорення проекту регуляторного акту –    рішення міської ради «Про затвердження Правил додержання тиші в громадських місцях на території міста Кривого Рогу» та аналізу його регуляторного впливу.

Участь у громадських слуханнях можуть узяти дієздатні члени територіальної громади віком від 18 років, суб’єкти господарювання, об’єднання  (громадські, суб’єктів господарювання), наукові установи та консультативно-дорадчий орган у здійсненні державної регуляторної політики.

Інформацію щодо результатів громадських слухань з обговорення вищезазначеного регуляторного акта буде оприлюднено у міській комунальній газеті «Червоний гірник», на офіційному веб-сайті Криворізької міської ради та її виконавчого комітету.

Відповідальна особа за проведення обговорення: Діхтяр Юрій Савович – начальник відділу  взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату міської ради і виконкому, адреса: 50101,  м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1, каб. 231, тел.(0564)74-88-64.

05 березня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради