Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

О. Вілкул: Створюємо безпекові умови для навчання в закладах освіти Кривого Рогу - продовжуються ремонтні роботи у сховищах, які отримали дозвіл від ДСНС України, вже облаштовано 205 укриттів

Створено: 2024-01-05 15:53:11Оновлено: 2024-01-05 15:56:25

3 січня голова Ради оборони міста Олександр Вілкул провів на базі одного із закладів освіти Інгулецького району виїзну нараду щодо закінчення ремонту укриття криворізького ліцею.

Голова ради оборони міста Олександр Вілкул зазначив: «Для безпечного навчання наших дітей у місті тривають ремонти укриттів закладів освіти. Наразі у Кривому Розі у дистанційному форматі працюють 129 шкіл. У 121 закладі освітній процес проходить в онлайн форматі зі щотижневими офлайн консультаціями та дотриманням усіх вимог безпеки. Взагалі, у місті облаштовано 205 укриттів: 105 - у школах, 85– у дитячих садочках та 15 - у позашкільних закладах, всі вони отримали дозвіл від ДСНС.

Ремонти та облаштування укриттів виконуються переважно коштами міського бюджету, але допомагають у цій роботі й наші партнери, за що їм велика подяка і від міста, і від освітян та школярів. Саме в цьому ліцеї було розширено укриття завдяки підтримці та допомозі Інгулецького ГЗК. Залучаючи всі можливі ресурси, ми намагаємось створити найбільш безпечні умови для того, щоб криворізькі діти, навіть в умовах війни, здобували якісну освіту», - підкреслив Олександр Вілкул.

У Інгулецькому районі облаштовано 20 укриттів у дитячих садочках, гімназіях, ліцеях, позашкільних закладах освіти, всі вони отримали дозвіл від ДСНС.

В.о. директора ліцею Петрушина Лідія, сказала: «У нашому закладі за рахунок міських коштів облаштовано тимчасове укриття на 200 осіб. Взагалі було проведено поточний ремонт приміщень, систем електроживлення, збудовано туалет на 5 кабін, встановлено вентиляційні системи, підключено інтернет, пофарбовано стелю та стіни, встановлено протипожежні двері. Укриття оснащене всім необхідним: є теплові гармати, піч твердопаливна, обігрівач електричний промисловий, стабілізатори напруги, масляні радіатори. Для комфортного перебування також у нас є: спальні мішки, термоковдри та ковдри, складні ліжка, розкладачки, термоси, фільтри для питної води та для очищення води, термоподи для гарячих напоїв, гігієнічні засоби та аптечки і багато іншого. Ми створили всі належні умови як для короткого, так і довготривалого перебування».

Коштом міського бюджету в приміщенні ліцею створено Пункт Незламності, який розгорнуто з грудня 2022 року. Пункт розташований у вестибюлі закладу, де одночасно може перебувати до 100 осіб. Для комфортного перебування людей під час блекаутів є все необхідне: генератор, теплові гармати, ліхтарі, зарядні пристрої, портативна електростанція, підключено систему супутникового зв’язку Starlink є 1 виносна буржуйка також є запас питної та технічної води. Це у свою чергу надає можливість зарядити мобільні пристрої, обігрітися та отримати допомогу у час настання надзвичайної ситуації. У Пункті облаштовано дитячий ігровий куточок, зони відпочинку, матері і дитини, практичного психолога, зону для перебування з тваринами та медичний куточок. Встановлено сходовий підйомник для людей з обмеженими можливостями.

Нагадаємо, що у Кривому Розі у 129 загальноосвітніх закладах проходить освітній процес. У 129 комунальних закладах загальної середньої освіти заняття проходять в онлайн режимі, з них у 121 закладі  за згодою батьків, учні відвідують офлайн-консультації у межах розрахункової місткості найпростіших укриттів та з дотриманням усіх санітарно-гігієнічних норм. Офлайн-консультації не є обов'язковими, учні можуть відвідувати їх тільки за згодою батьків, однак – це додаткова можливість для учнів зміцнити свої знання. Хто не відвідує консультації офлайн, може проходити їх онлайн. Для цього на міському освітньому Порталі http://kreducloud.com/ викладено їх графік.

05 січня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради