Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Про протиепідемічні заходи у закладах ресторанного господарства на період карантину

Створено: 2021-01-05 16:29:18Оновлено: 2021-01-05 16:29:56

 

          Ураховуючи  дію Постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та Постанову Головного державного санітарного лікаря від 30.12.2020 №57 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» (далі - Постанова Головного державного санітарного лікаря) наголошуємо суб’єктам господарювання сфери громадського харчування на необхідності дотримання протиепідемічних вимог в об’єктах.

          Акцентуємо увагу рестораторів, що у період з 8 по 25 січня 2021 року     сфері громадського харчування (бари, ресторани, кафе тощо) дозволено лише здійснювати адресну доставку замовлень, замовлення на винос та роботу закладів громадського харчування в аеропортах.   Роботу закладів громадського харчування та місць для харчування  в готелях заборонено з 11-ї години до 6-ї  години наступної доби, при цьому дозволено  надання послуг з харчування в готельному номері за замовленням клієнтів.

          Відповідно до Постанови Головного державного санітарного лікаря у закладах, що здійснюють обслуговування на виніс: прийом замовлень відбувається дистанційно (телефоном, з використанням засобів телекомуні-кацій), через спеціально облаштоване вікно (вхідні двері) закладу; видача замовлень клієнтам або офіціантам та розрахунок здійснюється через спеціально облаштоване вікно або через вхідні двері закладу; видача замовлень на виніс здійснюється виключно в закритій тарі/упаковці; персонал, що здійснює обслуговування на відкритих (літніх) майданчиках отримує замовлення та здійснює розрахунок без входу до приміщення.

         У закладах, що здійснюють обслуговування в приміщенні забороняється:

        - самостійний вхід відвідувачів до закладу без супроводу представника персоналу закладу;

        - функціонування дитячих кімнат;

        - проведення заходів визначених Кабінетом Міністрів України;

        - приготування їжі на відкритих кухнях (окрім тих, що відгороджені від відвідувачів перегородкою);

        -  функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного наливу напоїв клієнтами;

        !!!!У закладах швидкого харчування страви, напої, підноси та столові прибори повинні видаватися персоналом на прохання відвідувача.

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ: із актуальною інформацією з питань роботи об’єктів бізнесу на час карантину, а також іншими повідомленнями щодо особливостей ведення господарської діяльності можна завжди ознайомитися на сторінці управління розвитку підприємництва у мережі «Facebook».

Отримати консультації або відповіді на актуальні питання можна у месенджері вищезазначеної платформи або у робочі дні  за телефонами: (0564)92-13-76,  068-946-67-39.

 

05 січня 2021

© 2009—2025, Виконком Криворізької міської ради