Про протиепідемічні заходи у закладах ресторанного господарства на період карантину
Створено: 2021-01-05 16:29:18Оновлено: 2021-01-05 16:29:56
Ураховуючи дію Постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та Постанову Головного державного санітарного лікаря від 30.12.2020 №57 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» (далі - Постанова Головного державного санітарного лікаря) наголошуємо суб’єктам господарювання сфери громадського харчування на необхідності дотримання протиепідемічних вимог в об’єктах.
Акцентуємо увагу рестораторів, що у період з 8 по 25 січня 2021 року сфері громадського харчування (бари, ресторани, кафе тощо) дозволено лише здійснювати адресну доставку замовлень, замовлення на винос та роботу закладів громадського харчування в аеропортах. Роботу закладів громадського харчування та місць для харчування в готелях заборонено з 11-ї години до 6-ї години наступної доби, при цьому дозволено надання послуг з харчування в готельному номері за замовленням клієнтів.
Відповідно до Постанови Головного державного санітарного лікаря у закладах, що здійснюють обслуговування на виніс: прийом замовлень відбувається дистанційно (телефоном, з використанням засобів телекомуні-кацій), через спеціально облаштоване вікно (вхідні двері) закладу; видача замовлень клієнтам або офіціантам та розрахунок здійснюється через спеціально облаштоване вікно або через вхідні двері закладу; видача замовлень на виніс здійснюється виключно в закритій тарі/упаковці; персонал, що здійснює обслуговування на відкритих (літніх) майданчиках отримує замовлення та здійснює розрахунок без входу до приміщення.
У закладах, що здійснюють обслуговування в приміщенні забороняється:
- самостійний вхід відвідувачів до закладу без супроводу представника персоналу закладу;
- функціонування дитячих кімнат;
- проведення заходів визначених Кабінетом Міністрів України;
- приготування їжі на відкритих кухнях (окрім тих, що відгороджені від відвідувачів перегородкою);
- функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного наливу напоїв клієнтами;
!!!!У закладах швидкого харчування страви, напої, підноси та столові прибори повинні видаватися персоналом на прохання відвідувача.
ЗВЕРТАЄМО УВАГУ: із актуальною інформацією з питань роботи об’єктів бізнесу на час карантину, а також іншими повідомленнями щодо особливостей ведення господарської діяльності можна завжди ознайомитися на сторінці управління розвитку підприємництва у мережі «Facebook».
Отримати консультації або відповіді на актуальні питання можна у месенджері вищезазначеної платформи або у робочі дні за телефонами: (0564)92-13-76, 068-946-67-39.
05 січня 2021