Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Кривий Ріг у числі лідерів серед міст Дніпропетровщини з виділення землі воїнам АТО та членам сімей загиблих бійців

Створено: 2018-01-05 10:29:14Оновлено: 2018-01-05 13:32:00

У першому кварталі 2018 року ще 286 криворізьких військовослужбовців та їх рідних отримають земельні ділянки.

Для зручності військовослужбовців та членів їх сімей міський голова Юрій Вілкул максимально спростив процес отримання земельних ділянок у власність. Також, вони не витрачають ні копійки власних коштів на підготовку документації - всі витрати бере на себе місто.

На сьогодні міською радою завершено виділення 200 земельних ділянок в 5 районах міста, документація на  них була розроблена раніше за рахунок коштів міського бюджету.

У липні 2017 року затверджено проект під розміщення садибного будівництва між вулицями Самарська та Шполянська в Довгинцівському районі.

Відповідно до проекту ще 286 земельних ділянок, на разі, розподіляються на засіданнях створеної розпорядженням мера Юрія Вілкула робочої групи для подальшої їх передачі у приватну власність для будівництва індивідуальних житлових будинків учасникам АТО і членам їх сімей.

«Варто зазначити, що вказана територія знаходиться в досить зручному місці Довгинцівського району. При цьому, містобудівною документацією, на перспективу, в комплексі з ділянками для житлового будівництва передбачено розміщення поліфункціонального центру з низкою  об'єктів інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури»,-сказала заступник начальника управління містобудування, архітектури та земельних відносин Любов Горбачова.

Протягом 2017 року був виконаний перший етап робіт з розробки документації під індивідуальне житлове будівництво на ділянки в різних районах міста загальною площею близько 55 га.

Враховуючи те, що заяви від учасників бойових дій щодо виділення землі під індивідуальне будівництво продовжують надходити (а на сьогоднішній день їх понад 3000), робота з визначення додаткових територій для подальшого оформлення документації та розподілу земельних ділянок триває.

Голова робочої групи Віра Вернигор зазначила, що рішення про виділення землі приймаються в Кривому Розі за відкритою процедурою: «У складі групи – представники громадських організацій, військкоматів, ветерани, депутати міськради. Комісія прийняла рішення, що в пріоритеті - сім'ї загиблих, інваліди, поранені. Хочу підкреслити, ми маємо повне взаєморозуміння і підтримку керівництва міста у вирішенні земельних питань».


 

05 січня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради