Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривий Ріг - лідер в Україні з оздоровлення річок та водойм, - начальник обласного управління водних ресурсів

Створено: 2016-11-04 16:30:36Оновлено: 2016-11-04 16:35:08

З 2011 року в рамках Довгострокової екологічної програми у Кривому Розі системно покращується санітарний та екологічний стан річок і водойм: починаючи від розчищення річки Стара Саксагань у Центрально-Міському районі та  розчищення річки Інгулець до будівництва нового шлюзу, що дозволить не тільки поліпшити гідрологічний стан річки Інгулець, але й створити гарну рекреаційну зону для відпочинку криворіжців. Одним з етапів такого комплексного підходу щодо оздоровлення водних об'єктів є розчищення ставків у Металургійному районі.

Якість виконання робіт проконтролював міський голова Юрій Вілкул. В цьому році закінчені роботи з розчищення ставка номер один: дно і прибережна зона  очищена від мулу, виконано берегоукріплення. Завдяки цьому вдалося покращити гідрологічний і санітарний стан ставка. Міський голова поставив завдання, щоб навесні тут висадили траву, провели озеленення, а також була облаштована зелена зона з боку вулиці Стрельникова.

Також, завершена  модернізація водопропускної споруди по вулиці Стрельникова, що дозволить забезпечити пропуски води у великих обсягах та не допустити підтоплення прилеглої території.

У планах на наступний рік - закінчення робіт по ставку номер два з облаштуванням сучасної набережної. Також, передбачена реконструкція парку Богдана Хмельницького та будівництво нового приміщення історико-краєзнавчого музею. «Таким чином, у центрі міста буде створений гарний зелений комплекс для відпочинку городян»,- підкреслив мер.

Начальник обласного управління водних ресурсів Володимир Добринін зазначив, що Кривий Ріг займає лідируюче місце в Україні з оздоровлення річок і водойм.

«По Криворізькому водного басейну проводяться серйозні роботи - починаючи від розчищення річки Стара Саксагань до річки Інгулець. Зараз зводиться нова гідроспоруда на річці Інгулець, яка дозволить регулювати наповнення води в річці в межах міста. З мером Юрієм Вілкулом ми вже обговорили і в наступному році почнемо реалізацію проекту з покращення гідрологічного стану річки Саксагань в Покровському і Саксаганському районах. Це дозволить очищати та подавати чисту воду в Макортівське і Кресівське водосховища і тим самим поліпшити водний фон Криворізького басейну»,- резюмував  В. Добринін.


 

04 листопада 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради