Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Центр «Віза» («Центр Дії»): про зміни при отриманні комплексної послуги «єМалятко»

Створено: 2023-09-04 16:20:01Оновлено: 2023-09-04 16:21:33

У центрі уваги – найважливіші події життя людини. Народження малюка, очевидно, чи не найзначущіша серед них. Тому багато уваги приділяється сервісу «єМалятко», який і під час війни доступний онлайн.

Цей сервіс є першою в Україні комплексною електронною послугою, яка дозволяє батькам новонародженої дитини за однією заявою отримати 9 державних послуг. 

За час експериментального етапу з 2020 року цифрова послуга стала одним з найзручніших інструментів для молодих батьків. Подано понад 400 тисяч заяв про отримання послуг «єМалятко», це – 89% від загальної кількості народжених малюків.   6795 криворіжців скористувались комплексною послугою, з них 383 - через Центр «Віза» («Центр Дії»).

Державний експериментальний проект, що діяв з січня 2020 року, підтвердив свою дієвість та ефективність, тому на заміну експериментальному проекту  Уряд ухвалив постійний порядок надання цієї комплексної електронної послуги.

17.08.2023 набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 11.08.2023 № 853 «Деякі питання надання комплексної електронної публічної послуги «єМалятко». Відтепер замість однієї обов’язкової послуги можливо оформити одразу чотири, а решту – оформити на вибір.

До обовʼязкових послуг належать:

  • державна реєстрація народження та визначення походження дитини;
  • реєстрація в Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків;
  • внесення інформації про дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з автоматичним формуванням унікального номера запису в ньому;
  • внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів в електронній системі охорони здоров’я (крім випадку, коли рішення про встановлення факту народження дитини встановлено в судовому порядку).

А ще пропонується : декларування місця проживання дитини, призначення допомоги при народженні дитини, надання грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», видача посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї та призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях.

Нагадуємо, що замовити комплексну послугу «єМалятко» можна на порталі Дія за посиланням: https://diia.gov.ua/services/yemalyatko, або офлайн у Центрі «Віза»,  відділах ДРАЦС та в закладах охорони здоров‘я, що надають медичну допомогу при пологах.

 

Центр «Віза» («Центр Дії») #Завжди поруч з Вами!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):
 
 [email protected]

04 вересня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради