Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривий Ріг має один з кращих в регіоні показаників підготовки до опалювального сезону – вже виконано більше 80 відсотків робіт

Створено: 2016-08-04 16:53:56Оновлено: 2016-08-04 16:58:23

Мер міста Юрій Вілкул поставив завдання, щоб усі комунальні заклади міста були готові до проведення осінньо-зимового періоду і отримали паспорти готовності не пізніше 30 серпня.

На робочій нараді міського штабу з підготовки житлового фонду, об’єктів соціальної сфери, тепловодопостачання, електротранспорту і дорожно-мостового господарства міста до роботи в осіньо-зимовий період 2016/2017 років заступник мера Олександр Катриченко доповів: «Кривий Ріг вже на 80% готовий до нового опалювального сезону, а підприємства бюджетної сфери - школи, дитячі садки, лікарні, терцентри, заклади культури- на 90%».

Він зазначив, що йдуть роботи з підготовки до початку опалювального сезону і на всіх 98 котельнях міста. Їх готовність по комунальному підприємству «Криворіжтепломережа» - 71%, по котельнях в закладах бюджетної сфери - більше 90%.

Готовність житлового фонду у районах складає 65-70%. Ведуться  ремонти покрівель, йде заміна внутрішньобудинкових систем водо-, тепло- і електропостачання.

Комунальники вже промили 70% систем централізованого опалення, підготували до зими більшість мереж комунальних закладів, замінили більше 7 км теплотрас. Закінчуються роботи на трубопроводі по проспекту Металургів, а з 8 серпня почнуться на мкр. Даманський - від котельні ПівнічГОК-1.

Катриченко підкреслив: «Сьогодні немає питань до технічної сторони, проведення ремонтних робіт - вони відбуваються згідно графіка. Головні ризики - це низький рівень проплат населенням за використані житлово-комунальні послуги. Існуючі мільйонні борги стримують подачу в повному обсязі електроенергії на об’єкти теплопостачання, укладання договорів на постачання газу для котелень. Міська влада робить усе, щоб захистити людей в умовах росту комунальних тарифів. У місті активно працюють програми з надання субсидій, по реструктуризації заборгованості, які дозволяють вирішити питання накопичення боргів. Треба розуміти – чи буде тепло в будинках, залежить не тільки від підприємств, але й від кожного мешканця міста».

В цілому за п’ять років у Кривому Розі було замінено більше ніж 120 км теплових мереж, до кінца року заплановано замінити ще 17 км теплових мереж. Для ізоляції теплотрас уже другий рік використовується сучасний матеріал алюхолст, який знижує тепловтрати і більш ефективний, ніж традиційні утеплювачі. Також, у рамках виконання програми щодо підвищення енергоефективності, за п’ять років у закладах освіти встановили 7530 вікон, ще тисячу вікон замінять до кінця 2016 року.

 


 

04 серпня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради