Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

ПОНОВЛЕННЯ ОБМЕЖЕНОГО ПЛАТНОГО ЧИ БЕЗОПЛАТНОГО КОРИСТУВАННЯ ЧУЖОЮ ЗЕМЕЛЬНОЮ ДІЛЯНКОЮ (СЕРВІТУТУ). ЦЕНТР «ВІЗА» («ЦЕНРТ ДІЇ») НАДАЄ РОЗ’ЯСНЕННЯ

Створено: 2024-07-04 15:52:53Оновлено: 2024-07-04 15:54:38

Право земельного сервітуту – це право власника або землекористувача  на обмежене платне або безоплатне користування чужою земельною ділянкою. Встановлення сервітуту не веде до позбавлення власника земельної ділянки, щодо якої встановлений земельний сервітут, прав володіння, користування та розпорядження нею. Сервітут може бути встановлений договором, законом, заповітом або рішенням суду.

Для поновлення обмеженого платного чи безоплатного користування земельною ділянкою – сервітуту, заявникам необхідно звернутися до Центру «Віза» («Центр Дії») для подання відповідної заяви.

Звертаємо Вашу увагу, що договір сервітуту, який поновлюється має бути зареєстрований відповідно до закону та бути чинним на момент ухвалення міською радою відповідного рішення.

Документи, що необхідно надати для отримання послуги:

  • Заяву визначеного зразка (подана не пізніше ніж за два місяці до закінчення строку дії договору сервітуту).
  • Копії (завірені відповідно до чинного законодавства):
    • паспорта прив’язки тимчасової споруди;
    • ситуаційного або збірного кадастрового плану земельної ділянки;
    • погодження власника комунікаційних мереж, охоронні зони яких перебувають у межах земельної ділянки.
  • Довідку Головного управління ДПС у Дніпропетровській області про задекларовані та сплачені податкові зобов’язання з плати за землю

Бланк заяви, зразок заповнення та інформацію щодо отримання послуги можна переглянути на вебпорталі Центру «Віза» («Центр Дії».

Зареєструватись в електронній черзі можна скориставшись сторінкою «Електронна черга» - «Попередня реєстрація» вебпорталу Центру «Віза» або мобільним застосунком «Попередня реєстрація в електронній черзі Центру «Віза», безкоштовно завантаживши його   в   GooglePlay   за   посиланням  https://cutt.ly/ey7BNo5 або за допомогою QR-коду:

Воїни та члени їх сімей в усіх офісах ЦНАПу “Віза» («Центр Дії») обслуговуються першочергово і  без попередньої реєстрації.

Центр “Віза” (“Центр Дії”) - #Ваша довіра - наш досвід!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
e-mail: 
[email protected]

                                                                                                                   http://viza.kr.gov.ua

04 липня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради