Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Завдяки оперативним діям міської влади у Кривому Розі забезпечена цілодобова та безперебійна робота бригад екстреної швидкої допомоги

Створено: 2014-07-04 16:06:23Оновлено: 2014-07-04 16:11:40

Трапляються ситуації, коли  лічені хвилини   рятують  життя пацієнта.  Це  добре відомо медикам. І вирішальна роль у цьому питанні належить саме  працівникам  швидкої допомоги. 

За останні  3 роки   завдяки   зусиллям міської лади,  обласного керівництва та підтримки держави автопарк  станції швидкої допомоги Кривого Рогу  оновлено   майже на  100 %.  Час доїзду   машин  по місту  складає  менше 10 хвилин. 

Однак, нещодавно позитивні зміни та якість надання екстреної медичної допомоги  могли  звестися практично нанівець.  Причина  проста та – відсутність пального. У зв’язку із  значним зростанням  ціни на паливо, обласний центр екстреної медичної допомоги та медичних катастроф, який забезпечує пальним всі станції швидкої допомоги Дніпропетровщини, був змушений розірвати з фірмою постачальником укладений у 2014 році  договір на постачання пального та оголосив про  початок  проведення  процедури  нових торгів.  Відповідно до Закону України  про здійснення закупівель за державні кошти, ця процедура потребує тривалого часу. А до того  роботи екстреної медичної служби опинилася під  загрозою  - палива,  щоб заправити автомобілі, немає. 

У Кривому Розі вдалося уникнути такої ситуації. Вирішення  життєво важливого питання на особистий контроль взяв міський голова. «Завдяки оперативним та рішучим діям Юрія Вілкула у Кривому Розі  було забезпечене безперебійне функціонування  екстреної медичної допомоги. За його підтримки  нам  на допомогу прийшли промислові підприємства міста, первинна ланка медицини  і  на сьогодні у нас немає проблем з пальним. Всі бригади швидкої  працюють у штатному режимі, повноцінно та безперебійно», -  розповідає  головний лікар Криворізької  станції швидкої допомоги Анатолій Бієвський.

Протягом   доби   бригади швидкої допомоги виїздять на  більш ніж 700 викликів. В цілому, у місті  діє 76 бригад швидкої допомоги. За день  автомобілі  швидкої споживають  2 тонни пального.  

(056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net  
polit_krivoy_rog@mail.ru


 

04 липня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради