Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

ЦЕНТР «ВІЗА» («ЦЕНТР ДІЇ») РОЗ`ЯСНЮЄ: ПРИВАТИЗАЦІЯ ЗЕМЕЛЬНОЇ ДІЛЯНКИ ПІД ЧАС ДІЇ ВОЄННОГО СТАНУ

Створено: 2024-06-04 16:40:30Оновлено: 2024-06-04 16:42:31

Воєнний стан в Україні вплинув на всі сфери життя, в тому числі і на регулювання земельних відносин. Перші законодавчі акти, що приймалися на початку війни, були спрямовані на захист продовольчої безпеки. Одночасно був закритий доступ до реєстрів, кадастру, була заборонена безоплатна передача земельних ділянок у власність.

19 листопада 2022 року у земельному законодавстві України відбулися певні зміни, внаслідок яких, право на безоплатне отримання земельної ділянки у власність під час дії воєнного стану мають тільки  громадяни України, яким на праві приватної власності належать об’єкти нерухомого майна, у тому числі індивідуальні житлові будинки, гаражі, садові будинки та інші будівлі, право власності на які оформлено згідно діючого законодавства.

Окрім того, право на отримання безоплатно у власність земельних ділянок мають громадяни, яким земельні ділянки були надані до 1 січня 2002 року у користування.

Процедура безоплатної  передачі у власність земельних ділянок не змінилась. Вона врегульована ст. 118 Земельного Кодексу України, в якій зазначено, що громадянин, який бажає приватизувати  земельну ділянку у межах норм безоплатної приватизації, що перебуває у його користуванні, у тому числі земельної ділянки, на якій розташовані жилий будинок, господарські будівлі, споруди, що перебувають у його власності, подає клопотання до відповідного органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, що передає земельні ділянки державної чи комунальної власності у власність.

З виключним переліком документів по данній адміністративній послузі є можливість ознайомитись на вебпорталі Центру «Віза», за посиланням: https://viza.kr.gov.ua, у розділі: Послуги/ Земельні питання/ Земельні питання.

Прийом заявників у Центрі «Віза» відбувається за попереднім електронним записом. Здійснити попередню реєстрацію можна також на вебпорталі, у розділі Попередня реєстрація/ Запис на прийом/ Прийом документів адміністраторами/ Адміністративні послуги, або скориставшись мобільним застосунком «Попередня реєстрація в електронній черзі Центру «Віза», безкоштовно, завантаживши його в  GooglePlay за посиланням https://cutt.ly/ey7BNo5, чи за допомогою QR-коду:

 

                                                            Завжди раді Вам!

Центр “Віза” (“Центр Дії”) - #Ваша довіра - наш досвід!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» «Центр Дії»:
e-mail: 
[email protected],

 https://viza.kr.gov.ua/

04 червня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради