Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю. Вілкул: Кривий Ріг готовий до проведення зовнішнього незалежного оцінювання-2020 в умовах карантину. Всім працівникам, залученим до участі в ЗНО - близько 1500 чоловік - будуть зроблені тести

Створено: 2020-06-04 10:08:19Оновлено: 2020-06-04 10:09:37

У Кривому Розі цього року основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання проходитиме в 31 пункті (17 на базі закладів загальної середньої освіти, 6 – заклади професійної освіти та 8 у вишах  міста) в термін з  25 червня по 17 липня.

Питання організації і проведення пробного ЗНО та основної сесії перебуває на контролі міського голови Юрія Вілкула.

У Кривому Розі створені належні умови для проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Сформована мережа пунктів тестування на базі закладів освіти. Цьогоріч  ЗНО проходитиме з використанням засобів індивідуального захисту, а перед початком тестування всім учасникам буде здійснено термометрію, а  приміщення  дезінфікуватимуть та провітрюватимуть. Всім працівникам, залученим до участі в ЗНО - близько 1500 чоловік -  будуть зроблені тести.

 Щоб запобігти поширенню в Україні коронавірусної інфекції COVID-19, були перенесені строки проведення як пробного ЗНО, так і основної сесії.

«Ураховуючи, що до 22 червня в країні подовжений карантин, а пробне тестування відбуватиметься в цей період, місто подбало про організацію протиепідемічних заходів. За рахунок бюджетних коштів  придбані безконтактні термометри та дезінфікуючі засоби. Під час тестування буде організоване чергування медичних працівників», - зазначила Тетяна Кріпак, директор департаменту освіти і науки.

Для того, щоб спробувати свої сили та ознайомитися з самою процедурою тестування, щороку проводиться пробне ЗНО. Для цього у Кривому Розі вже підготовлені 20 пунктів тестування.

15 червня в 17 пунктах 3 804 учасника напишуть пробні тести з української мови та літератури, а 17 червня пройде тестування для 3,5 тис осіб з решти предметів, а саме: математики, історії України, географії, фізики, хімії, біології, англійської мови.

«У цьому році формат і процедура проведення ЗНО не зміняться. За правилами під час складання тестів в аудиторії перебуває максимум 15 учасників та 2 інструктори.  Обов’язковою є дистанція 1,2 метри між учасниками в аудиторії, яка, безумовно, буде дотримана у зв’язку з епідемією. У кожної особи, обовязково,  повинна бути захисна маска або респіратор без клапана. Також, перед початком всім учасникам тестування та його організаторам буде виміряно температуру. Якщо вона перевищуватиме 37,20С або у учасника тестування є ознаки респіраторної хвороби, його не допускають до тестування. Йому буде запропоновано звернутися до свого сімейного лікаря за отриманням медичної довідки, яка буде підставою для реєстрації на додаткову сесію», - сказала Вікторія Полякова, головний спеціаліст департаменту освіти і науки.

 

04 червня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради