Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Літній відпочинок юних криворіжців: з 3 червня відкрилася перша зміна в пришкільних таборах

Створено: 2019-06-04 15:07:40Оновлено: 2019-06-04 15:10:43

У 121 пришкільному таборі в першу зміну відпочинуть і наберуться сил більше 15 тисяч хлопчиків і дівчаток. Протягом 18 днів на дітей чекає насичена розважальна програма, конкурси, походи. Подбало місто і про харчування дітей.

Пришкільні оздоровчі табори стають все більш популярними серед батьків. Для дорослих - це зручно, їх діти під наглядом, цікаво й пізнавально проводять своє дозвілля. «Насправді, у нас в місті багато місць, які варто відвідати, проводяться різні заходи. Діти будуть відвідувати басейни, культурно-розважальні центри, боулінг-клуб, спектаклі та виставки, ходити в походи, брати участь у спортивних змаганнях. Родзинка цього літа - експедиції та творчі виїзди в межах міста у рамках міської акції «Літо - вивчаємо ріднокрай», - сказала директор департаменту освіти і науки Тетяна Кріпак.

Для тих, хто любить і цікавиться флорою і фауною рідного краю, буде працювати міська річна біологічна школа. Вона створена на базі Станції юних натуралістів Покровського району і Криворізького ботанічного саду Національної академії наук України. Під час занять діти будуть проводити моніторинги навколишнього середовища промислового Кривбасу, досліджувати парки і сквери. «Мені подобається відпочивати в пришкільному таборі. Захоплююся спортом і з задоволенням буду брати участь у спортивних змаганнях. Нам розповіли, що заплановані турніри по міні-футболу, волейболу, баскетболу, настільного тенісу, плавання. Це класно! Тим більше, що в нашому місті побудовано багато хороших сучасних спортивних майданчиків », - ділиться враженнями вихованець ДЮСШ №1 Артем Дударенко.

Важливо відзначити, що допомагати вихователям таборів в організації літнього дозвілля будуть також волонтери-ігротехники з числа старшокласників.

Особливу увагу міська влада приділяє організації якісного харчування в пришкільних таборах. Департаментом освіти і науки спільно зі службою з питань безпеки харчових продуктів було складено і затверджено двотижневе меню: укладені всі договори на завезення продуктів на час роботи табору. «Дітей годують два рази, а в деяких таборах - три рази, в залежності від часу перебування дітей», - підкреслила технолог Металургійного району Валентина Назаренко.

На сьогоднішній день розписаний графік роботи трьох змін: перша: 03-21.06.2019; друга -24.06.-12.07.2019, третя - 15.07.- 02.08.2019.

Мер Юрій Вілкул доручив головам районів відпрацювати з батьками питання четвертої зміни. Якщо будуть заявки від батьків, то вони будуть організовані.

04 червня 2019

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради