Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Мер Юрій Вілкул поставив завдання перед службами, підприємствами та установами зробити все, щоб мінімізувати можливість масового розповсюдження коронавірусу у Кривому Розі

Створено: 2020-03-04 10:18:04Оновлено: 2020-03-04 10:24:17

Розпорядженням міського голови Юрія Вілкула створений оперативний штаб з ліквідації наслідків та поширення коронаварісу COVID -19. До його складу увійшли медики, швидка допомога, комунальні підприємства «Швидкісний трамвай», «Міський тролейбус», аеропорт, релігійна філія «Придніпровська залізниця» АТ «Укрзалізниця», управління та підрозділи виконкому міськради. Очолив штаб заступник міського голови Костянтин Бєліков.

На засіданні оперативного штабу озвучена інформація стосовно особливостей перебігу захворювання, засобів індивідуального захисту, а також чіткого алгоритму дій щодо реалізації першочергових заходів з профілактики виникнення захворюваності, спричиненої новим коронавірусом у Кривому Розі. «У нас є необхідний досвід організації превентивних заходів щодо не розповсюдження даного виду захворювання. Міський голова Юрій Вілкул поставив перед медичною службою, структурними підрозділами, підприємствами та установами завдання зробити все для того, щоб мінімізувати можливість масового розповсюдження інфекції!», - підкреслив К. Бєліков. 

Особлива увага - до авіа та транспортного сполучення, тобто, у центрі посиленого контрою будуть залізничний вокзал, аеропорт, автовокзал. І наступне робоче засідання оперативного штабу відбудеться окремо на базі міжнародного аеропорту, та окремо структурних підрозділах залізниці. Тобто, куди в першу чергу, прибувають пасажири із –за кордону.

Також, департамент розвитку інфраструктури міста має забезпечити виконання «Програми поводження з безпритульними тваринами». Опрацювати питання забезпеченості достатньою кількістю дезобладнання та деззасобів, управителів житлових будинків та спеціалізованих організацій, в залежності від специфічних особливостей збудника інфекційних хвороб.

04 березня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради