Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

РОЗ’ЯСНЮЄМО: МОЖЛИВІСТЬ ОТРИМАННЯ ДОПОМОГИ ЗА ПРОГРАМОЮ «єПідтримка»

Створено: 2022-02-04 13:13:58Оновлено: 2022-02-04 13:15:06

КОМЕНТУЄ НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ ЕКОНОМІКИ ВИКОНКОМУ КРИВОРІЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ АНДРІЙ ГРИШЕЧКО

 

Отримання допомоги за програмою «єПідтримка» включає чотири основні кроки:

1. Пройти повний курс щеплення від COVID-19 та мати «зелений» COVID-сертифікат вакцинації;

2. Оформити спеціальну картку в одному з банків-партнерів програми;

3. Замовити послугу «єПідтримка» через мобільний застосунок «Дія»;

4. Витратити кошти на товари та послуги відповідно до умов програми.

Отримати більш детальну інформацію та ознайомитися з повним переліком банків-партнерів можна на офіційному веб-сайті програми «єПідтримка» https://e-aid.diia.gov.ua.

На даний час є можливість отримати фізичну картку «єПідтримка», але щоб отримати на неї кошти, необхідно замовити відповідну послугу через додаток «Дію» на смартфоні чи планшеті. Іншої можливості наразі не передбачено, причому у веб-версії додатку для настільних комп’ютерів цієї послуги також немає.

 

  • Як отримати фізичну картку «єПідтримка»?

 

Серед банків-партнерів програми про можливість видачі фізичної картки заявили «Альфа-Банк» та «monobank» (мобільний банк АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК»). При цьому замовити фізичну картку у «Монобанку» можуть лише клієнти банку, які вже мають цифрову картку «єПідтримка». Для цього потрібно обрати відповідну послугу в меню картки в мобільному додатку. Картка випускається безкоштовно та доставляється «Новою Поштою» за 50 грн.

Для отримання фізичної картки, не використовуючи смартфон, можна звернутися до одного з відділень АТ «Альфа-Банк» з паспортом та індивідуальним податковим номером. У ході дзвінку на гарячу лінію банку з’ясовано, що станом на 27.01.2022 в Кривому Розі фізичну картку «єПідтримка» можна оформити у відділеннях за адресою: просп. Металургів, 21а та вул. Мистецька, 1а. Картка видається одразу після оформлення за умови наявності пластикових карток у відділенні.

Звертаємо увагу, що можливість отримання в них фізичної картки та наявність карток у відділеннях можуть змінюватися, тому доцільно уточнювати цю інформацію перед тим, як оформлювати картку.

 

  • Чи є можливість замовити послугу «єПідтримка» без смартфона?

 

На даний час це можна зробити лише у мобільному додатку «Дія». Як варіант, якщо людина що не має смартфону чи планшету, але вміє ними користуватися, може з дозволу іншої особи взяти у неї пристрій, встановити «Дію», авторизуватися, замовити послугу «єПідтримка», вийти з облікового запису в «Дії» та повернути пристрій власнику. Авторизуватися в «Дії» можна за допомогою паспорту в форматі ID-картки (прикласти картку до мобільного пристрою, що підтримує функцію NFC) або через BankID. Порядок авторизації за допомогою BankID залежить від обраного банку, як правило потрібно підтвердити вхід через мобільний додаток банку. Тобто у цьому випадку потрібно буде також встановити на смартфон банківський додаток, здійснити вхід в нього перед авторизацією в «Дії», та вийти з облікового запису перед тим, як повертати пристрій.

Для замовлення послуги «єПідтримка» потрібно мати спеціально відкриту для цього картку в одному з банків-партнерів програми та «зелений» сертифікат про вакцинацію в додатку «Дія». Отримати сертифікат можна в розділі «Послуги → COVID-сертифікати». Після того, як сертифікат про вакцинацію успішно сформований та відображаться в головному меню додатку, потрібно перейти в «Послуги → єПідтримка» і обрати «Отримати допомогу».

Надавати доступ до даних у «Дії» та банківських додатках стороннім особам дуже небезпечно. Якщо людина не може самостійно користуватися мобільними додатками, можна попросити про допомогу довірену особу і разом з нею здійснити необхідні дії.

Також зазначаємо, що придбати лікарські засоби за кошти «єПідтримки» можна лише в аптеках з 24 січня українцям віком від 60 років.

 

КОМЕНТУЄ НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМНИЦТВА ВИКОНКОМУ КРИВОРІЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ІРИНА РИЖКОВА

  • Як отримати «ковідну» тисячу від держави?

 

Офіційний старт програми «єПідтримка» відбувся 19 грудня 2021 року. Програма триватиме рік – до 18 грудня 2022 року та реалізовуватиметься в декілька етапів. На першому етапі отримання коштів відбувається через застосунок «Дія». Мільйони українців вже отримали 1000 гривень на карту "єПідтримки". Однак гаджети деяких людей не підтримують NFC (бездротову передачу даних між пристроями), що не дає змогу скористатися 1000 грн. у діючому на сьогоднішній день форматі.

На офіційному сайті Кабінету Міністрів України повідомлено, що на другому етапі (ІІ-ІІІ квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний офлайн-механізм, над яким зараз працюють. Люди, які не мають смартфонів, зможуть подати звернення на отримання допомоги в офлайн форматі.

 

 

04 лютого 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради