Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Тільки за перший день роботи нові автобуси на газу перевезли дві тисячі криворіжців (ГРАФІК РУХУ)

Створено: 2018-01-04 15:39:01Оновлено: 2018-01-04 15:42:01

1 січня шість комфортабельних, екологічно чистих автобуса, які з'єднали центр міста з Інгульцем, вийшли на 302 маршрут. У перший день нового року транспортом скористалося 2 тисячі містян.

Перший автобус відходить з площі Визволення о 5 ранку. Дуже зручно для пасажирів, робочий день яких розпочинається з 6 -7 години. Інтервал між автобусами складає півгодини. Директор КП «Міський тролейбус» Олександр Приходько підкреслив: «За дорученням мера маршрут ми складали з урахуванням побажань жителів. 302 маршрут проходить через 95 квартал, проспект Південний з кінцевою зупинкою на житловому масиві Інгулець. Фактично, нові автобуси повністю з'єднують центральну частину Кривого Рогу з південною. І всього за 4 гривні. Це – прекрасна  альтернатива маршруткам».

За дорученням мера Юрія Вілкула був збережений пільговий проїзд. Важливо відзначити, що на державному рівні скасовані пільги в транспорті. У Кривому Розі в бюджеті -2018 закладені  кошти на підтримку всіх пільгових категорій. «Тим самим місто, по суті, допомагає людям вижити в нинішній складний час. Зазначу, що завдяки підтримці міської влади  у Кривому Розі збережена одна з найдешевших в Україні цін на проїзд у муніципальному електротранспорті – 2,5 грн.», - сказав Приходько.

Перші пасажири вже оцінили переваги нового виду транспорту. «За 4 грн до Інгульця – про це можна було тільки мріяти! Великий гарний салон, хороші пасажирські крісла, передбачені зручності для людей з обмеженими можливостями та матусь з колясками. Я дуже задоволена!», - радіє Зоя Цуркан.

Водій автобуса Віктор Атаманенко зазначив: «В плані безпеки машина обладнана за останніми вимогами. Робоче місце водія чудове, встановлені камери, що дозволяє повністю бачити, що робиться в салоні».

 З 9 січня нові автобуси на метані виїжджають на маршрут №228 (площа Визволення – Рудозбагачувальна фабрика №1).

«Його особливість у тому, що  з урахуванням  побажань мешканців, маршрут розділений на два напрямки - 228 через Північний ГЗК  і 228А, який проходить через мікрорайон Даманський», -сказав нардеп Костянтин Павлов.

«Таким чином, реконструюючи і модернізуючи транспортну інфраструктуру міста, ми даємо можливість криворіжцям добиратися з центру на північ і південь по бюджетному проїзду – 4 грн», - підсумував Павлов.

Нагадаємо, що одинадцать сучасних комфортабельних автобусів "МАЗ-103965" білоруського виробництва будуть працювати на найбільш протяжних міських маршрутах в Україні – 43 і 44 км. На автобусах "МАЗ-103965" встановлено американське обладнання, яке успішно зарекомендувало себе на пасажирському транспорті. Автобуси розраховані на 100 чоловік. Обладнані пандусами, електронними табло, звуковими попереджувальними сигналами.


 

04 січня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради