Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ВІДПОВІДАЄМО: ПРАВИЛА ПЕРЕВЕЗЕННЯ У ГРОМАДСЬКОМУ ТРАНСПОРТІ. ПРО ЄДИНИЙ РЕЄСТР ОЦІНКИ ВПЛИВУ НА ДОВКІЛЛЯ

Створено: 2021-08-31 14:16:32Оновлено: 2021-08-31 14:19:37

Коментує начальник управління транспорту та телекомунікацій виконкому Криворізької міської ради Сергій Сиротюк

  • Щодо пільгового проїзду в громадському транспорті багатодітної сім’ї

Відповідно до Закону України «Про охорону дитинства», дітям з багатодітних сімей надаються у тому числі такі пільги: «безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних, внутрі- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання за наявності посвідчення встановленого зразка, а в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду - також електронного квитка, який видається на безоплатній основі».

Вищезазначені пільги не поширюються на батьків.

  • Щодо перевезення пасажирами багажу у міських автобусних маршрутах загального користування

Постановою Кабінету Міністрів України від 18 лютого 1997 року №176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту», затверджені Правила надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, які визначають порядок здійснення перевезень пасажирів та їх багажу автобусами.

Відповідно до пункту 159 вищезазначеної Постанови, пасажир автобуса має право на безоплатне перевезення однієї одиниці багажу в разі поїздки на маршруті міського сполучення, якщо його розміри не перевищують (100*50*30 сантиметрів, вагою до 20 кілограмів), та не більш як дві одиниці ручної поклажі (60*40*20 сантиметрів, вагою до 10 кілограмів) включно.

Багаж, що перевозиться в салоні автобуса, повинен бути розміщений так, щоб не заважати вільному проходу пасажирів уздовж салону автобуса та не блокувати доступ до основних і аварійних виходів.

За перевезення ручної поклажі/багажу у салоні автобуса понад норму, з пасажира справляється плата за встановленим тарифом. Тариф на перевезення ручної поклажі /багажу автобусами у міському сполученні встановлений на рівні тарифу на перевезення одного пасажира.

 

Коментує управління екології виконкому Криворізької міської ради

начальник Світлана Охотнікова.

 

  • Чи враховує українське законодавство європейські стандарти при плануванні  господарської  діяльності,  що може мати значний вплив на довкілля?

 

В Україні 18 грудня 2017 року введено в дію  Закон «Про оцінку впливу на довкілля» (надалі - Закон), яким відповідно до вимог Угоди про асоціацію з ЄС та європейських директив впроваджено нову європейську модель процедури оцінки впливу на довкілля, яка неодмінно враховує громадську думку.

 

  • Чи може громадськість впливати на процес прийняття рішень про впровадження господарської діяльності, що може мати значний вплив на довкілля?

 

Відповідно до ст.4 Закону у процесі оцінки впливу на довкілля забезпечується своєчасне та ефективне інформування громадськості.

Згідно п.2 статі 7 Закону громадськість має право подавати будь-які зауваження чи пропозиції, які, на її думку, стосуються планованої діяльності, без необхідності їх обґрунтування. Зауваження та пропозиції можуть подаватися в письмовій формі та усно під час громадських слухань із занесенням до протоколу громадських слухань. Письмові зауваження і пропозиції подаються під час громадського обговорення протягом строків, визначених цим Законом.

 

  • Де можна ознайомитися з інформацією про хід та результати здійснення оцінки впливу на довкілля планованої діяльності?

 

На виконання вимог Закону на сайті Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України в Єдиному реєстрі оцінки впливу на довкілля оприлюднюється офіційна документації з оцінки впливу на довкілля для забезпечення інформування суб’єктів оцінки впливу на довкілля та громадськість про хід та результати здійснення оцінки впливу на довкілля планованої діяльності (http://eia.menr.gov.ua/uk/cases).

Відповідно ст.4 Закону для забезпечення своєчасного та ефективного інформування громадськості на офіційному вебсайті Криворізької міської ради та її виконавчого комітету створено «Дошка оголошень» на якій розміщуються:

-       повідомлення про плановану діяльність яка, підлягає оцінці впливу на довкілля;

-       оголошення про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля;

-       інформація про висновок з оцінки впливу на довкілля;

-       рішення про впровадження планованої діяльності.

 

  • Який документ видається за результатами проведення оцінки впливу на довкілля планованої діяльності?

 

За результатами процедури оцінки впливу на довкілля орган державної влади або орган  місцевого самоврядування приймає рішення про провадження планованої діяльності, ураховуючи висновок з оцінки впливу на довкілля, який визначає допустимість чи обґрунтовує недопустимість провадження планованої діяльності, визначає екологічні умови її провадження та є обов’язковим для виконання.

 

  • Чи здійснюється суб’єктом господарювання під час провадження планованої діяльності моніторинг її впливу на довкілля?

 

Згідно зі ст.9 Закону передбачається проведення суб’єктом господарювання післяпроектного моніторингу, строки, порядок та вимоги до здійснення якого визначаються у висновку з оцінки впливу на довкілля провадження планованої діяльності.

 

  • Чи має громадськість можливість відстежувати результати післяпроєктного моніторингу?

 

Згідно умов передбачених висновком з оцінки впливу на довкілля суб’єктом господарювання забезпечується опублікування результатів післяпроєктного моніторингу на власному вебсайті (в разі наявності) та вебсайтах органів місцевого самоврядування, відповідних адміністративно- територіальних одиниць, що можуть зазнати впливу планованої діяльності.

Для забезпечення інформування громадськості міста про результати післяпроектного моніторингу на офіційному сайті виконкому Криворізької міської ради створено сторінку «Післяпроектний моніторинг провадження планованої діяльності» https://kr.gov.ua/ua/st/pg/210220522823958_s/

 

31 серпня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради