Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Вимагаємо проведення об`єктивного розслідування загибелі Костянтина Павлова

Створено: 2021-08-31 11:45:45Оновлено: 2021-08-31 11:53:01

Вимагаємо проведення об'єктивного розслідування загибелі Костянтина Павлова за версією «умисне вбивство», створення спеціальної тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України і розслідування «зливу» змонтованого відео з будинку загиблого - депутати Криворізької міськради

Звернення з такими вимогами  прийняли сьогодні криворізькі депутати на сесії міськради. Воно буде направлено Голові Верховної Ради України, Генеральному прокурору України та Міністру внутрішніх справ України. Депутати підкреслили, що поточний хід розслідування справи і нав'язування лише однієї з версій трагедії викликає подив і обурення серед криворіжців. За вимогу щодо чесного розслідування загибелі Костянтина Павлова не проголосували депутати з фракцій «Слуга народу» і «Сила людей».

Зокрема, у зверненні зазначається, що загибель міра викликала широкий суспільний резонанс як у  Кривому Розі, так і в Україні, оскільки Костянтин Павлов користувався заслуженою довірою своїх земляків.

«Все колеги, друзі, ми - депутати міської ради - знали його як чуйну, життєрадісну, сповнену  оптимізму людину. У нього було багато планів на майбутнє щодо розвитку Кривого Рогу.

Проте, від самого моменту трагедії до сьогоднішнього дня, не без допомоги представників правоохоронних органів, криворізькій громаді нав'язується тільки одна версія події - самогубство. Ця версія нав'язується за допомогою строго дозованих витоків матеріалів слідства, фото і змонтованих відеоданих, які на даний момент мають бути таємницею слідства», -  йдеться у  зверненні.

У той же час, ні  родині загиблого, ні її адвокатам  справжнє, не змонтоване відео з  будинку загиблого, не надається. Це викликає ще більший суспільний резонанс, так як у версію самогубства Костянтина Павлова криворіжці не вірять і вважають, що такими діями правоохоронні органи компрометують себе.

У зв'язку з цим, від імені криворізької громади депутати міськради вимагають   від керівництва Верховної Ради та  правоохоронних органів негайно вжити  наступні заходи:

1. Створити спеціальну тимчасову слідчу комісію Верховної Ради України щодо об'єктивного розслідування трагічної загибелі мера міста Кривого Рогу Костянтина Юрійовича Павлова.

2. Доручити правоохоронним органам, які розслідують справу,  працювати над усіма версіями загибелі К. Павлова, в першу чергу за версією «умисне вбивство» ст. 115 КК України - за якою спочатку і було кваліфіковано дану справу.

3. Провести службове розслідування витоку слідчих матеріалів, в тому числі, сумнівного відео до сторонніх осіб, через яких ці матеріали були поширені в соціальних мережах і мережі Інтернет. Також, просимо дати правову оцінку діям усіх, хто причетний до поширення матеріалів слідства.

4. Зобов'язати слідчі органи надати повне відео записів з камер відеоспостереження в будинку покійного без монтажу, обрізки, кадрування та інших змін потерпілій стороні – сину та  дружині загиблого, а також їх адвокатам.

5. Залучити до розслідування кращих експертів, які зможуть дати правдиві відповіді на численні запитання громадськості про очевидні нестиковки між «зливами» відеоматеріалів для підтримки версії самогубства   та  реальними фото з місця трагедії.

«Вимагаємо чесного, об'єктивного і неупередженого розслідування!», - підкреслюється у зверненні.

31 серпня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради