Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Про громадські слухання

Створено: 2020-08-31 16:27:38Оновлено: 2020-08-31 16:28:20

Керуючись Законом України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» у виконкомі Криворізької міської ради (пл. Молодіжна, 1) в режимі відеоконфереції на платформі Zoom 28.08.2020  проведено громадські слухання з питання обговорення проєкту регуляторного акта – рішення Криворізької міської ради «Про користування елементами благоустрою та їх частинами  при розміщенні тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності на територіях адміністративних районів м. Кривого Рогу» та аналізу його регуляторного впливу.

Статтею 14 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» передбачено, що об’єкти благоустрою використовуються відповідно до їх функціонального призначення для забезпечення сприятливих умов життєдіяльності людини на засадах їх раціонального використання та охорони з урахуванням вимог правил благоустрою території населених пунктів, інших вимог, передбачених законодавством. Елементи благоустрою можуть використовуватися для розміщення на них тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності. Представлений проєкт рішення Криворізької міської ради направлений  на регулювання відносин суб’єктів правочину при користуванні елементами благоустрою  за відповідними договорами, якими б визначались взаємні права та обов’язки між балансоутримувачами окремих елементів благоустрою комунальної власності та суб'єктами господарювання.

У слуханнях прийняли  участь суб’єкти господарювання, члени міських галузевих рад підприємців, представники територіальної громади міста, виконкомів районних у місті рад.

За результатами обміну думками вирішено врахувати висновки Державної регуляторної служби України щодо дотримання  принципів державної регуляторної політики для вдосконалення проєкту рішення міської ради «Про користування елементами благоустрою та їх частинами при розміщенні тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності на територіях адміністративних районів м. Кривого Рогу»,  Дніпропетровського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України про відповідність вимогам законодавства про захист економічної конкуренції; опрацювати пропозиції, зауваження   суб’єктів господарювання та виконкомів районних у місті рад, вивчити їх доцільність та, за необхідності, внести зміни до проєкту рішення.

         Зауваження та пропозиції до проєкту регуляторного акта – рішення   міської ради  опрацьовувалися  з 30.07.2020  по 31.08.2020:

- департаментом регулювання містобудівної діяльності та земельних відносин виконкому Криворізької міської ради (поштова адреса: 50101, м.Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1, каб. 519, каб. 216 (III корпус), тел. (0564) 93 08 59, електронна адреса: [email protected]);

- управлінням розвитку підприємництва виконкому Криворізької міської ради (поштова адреса: 50101, м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна,1, каб.510, тел.(0564) 93 08 71, електронна адреса: [email protected] ).

- виконкомами  Металургійної, Довгинцівської, Покровської, Інгулецької, Саксаганської, Тернівської, Центрально-Міської районних у місті рад: dzr_vk@ukrpost.ua, dlg_vk@riad.com.ua, zhv_vk@ukr.net, ing.zagal104@ukr.net, srvk@srvk.gov.ua, trn-vk1@i.ua, cg-ispolkom-zag@vykonkom-tsmkr.gov.ua.

 

31 серпня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради