Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Антоніна Бєльська: «Ми щиро вдячні міському голові Юрію Григоровичу, адже саме завдяки його ініціативі та підтримці розпочата капітальна реконструкція театру «Академія руху»

Створено: 2015-07-31 16:09:32Оновлено: 2015-07-31 16:14:58

 У Кривому Розі капітально ремонтують театри. У 2012 році розпочали реконструкцію академічного театру ім. Т.Шевченка. Загальна вартість робіт склала 11,7 млн. грн. Завершується підготовка проектно-кошторисної документації на ремонт малої сцени і цього року планують приступити до роботи.

На сьогодні триває процес передачі із державної власності в комунальну приміщення колишнього палацу культури шахти «Батьківщина» для створення тут казкового комплексного містечка з ляльковим театром.

 У житті творчого колективу міського академічного театру музично-пластичних мистецтв «Академія руху» також велика подія. Будівля, в якій актори протягом 20 років відкривають глядачам багатогранний світ прекрасного, з кожним днем набуває абсолютно нового, ошатного вигляду. Будівельники на об’єкті працюють з вересня минулого року. Вже повністю замінили покрівлю на металочерепицю, зараз займаються утепленням фасаду та ремонтами на другому поверсі. « Роботи з утеплення виконані на 85%, На другому поверсі готовий танцювальний зал, крім того на поверсі повністю замінили електрику, сантехніку, встановили металопластикові вікна, двері, ремонтуємо гримерки. Через півтора місяці маємо завершити роботи. Далі переходимо на перший поверх. Зробимо систему опалення, щоб в холоди в приміщенні було тепло В принципі, це основні обсяги на поточний рік. Йдемо за графіком», -розповів генеральний директор ТОВ «АЛ Інвестбуд» Андрій Кодинець.

 В цілому, у 2015 році на капітальний ремонт театру «Академія руху» спрямовується понад 7 млн. грн. Частина коштів ( 3,7 млн. грн.) – міський бюджет, інші – обласний (3,5 млн.грн.). Загальна вартість робіт -близько 20 млн. грн.

«Призначення театру - захоплювати та виховувати глядача. Зараз, коли ми бачимо яким гарним та затишним стає наш дім, у нас «виростають крила», перетворення надихають нас на нові ідеї та проекти, - ділиться враженнями заступник директора театру «Академія руху», заслужений діяч мистецтв України Антоніна Бєльська,- ми щиро вдячні міському голові Юрію Григоровичу, адже саме завдяки його ініціативі та підтримці розпочата капітальна реконструкція театру. І саме він наполіг на необхідності прибудови, щоб збільшити кількість приміщень задля поліпшення побутових умов творчої групи. Те, про що ми мріяли – збувається!»

 Далі за проектом - ремонт глядацького залу. Його пристосують, враховуючи специфіку постановок театру музично-пластичних мистецтв. Буде сучасне світло та звукове обладнання, новий одяг сцени, зручні крісла.

 Над цим будівельники працюватимуть у наступному році.

 Варто відзначити, що у всіх приміщеннях міняють підлогу, плитку підбирають для кожної зали індивідуально, щоб відтворити дух та естетику театру. Стелю холу прикрасять вишукані бра, люстра та дзеркала. «Криворізький академічний театр музично-пластичних мистецтв «Академія руху» - єдиний в Європі. І до свого двадцятиріччя він отримав розкішний подарунок. Адже після ремонту тут буде цілком нове приміщення з просторими залами, службовими приміщеннями. Актори матимуть всі умови для творчості та розкриття таланту, -зазначила начальник міського управління культури і туризму Наталя Стрига,- взагалі, цьогоріч поточні та капітальні ремонти виконують у 15 закладах культури, на це виділено більше 15 млн. грн. Так, у палаці культури «Карачуни» ремонтується дах, у «Народному домі» відтворено міжповерхове перекриття, оновлений хореографічний зал. У музичній школі №4 повністю замінили опалювальну систему, у школі №6 встановили металопластикові вікна».

В цілому, на розвиток культури та мистецтва з міського бюджету спрямовано близько 47,0 млн. грн.

 Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому

 (056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net

31 липня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради