Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

1 ЧЕРВНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

Створено: 2024-05-31 10:04:57Оновлено: 2024-05-31 10:06:56

1 червня Україна разом зі всім світом відзначає Міжнародний день захисту дітей.

Цей день відзначається з метою привернути увагу до проблем дотримання прав дітей: права на життя, можливості здобувати освіту, забезпечення безпеки, надійного захисту від насилля та експлуатації. 

Як ніколи все це актуально в умовах війни для сучасної України.

Починаючи з 2014 року через військову агресію українські діти перебувають у постійній небезпеці, отримують травми, поранення і втрачають життя.

Під час повномасштабного російського вторгнення Кривий Ріг став домівкою для майже 21 тис. дітей, які разом з батьками рятуючись від жахів війни перемістилися з інших регіонів.

Незважаючи на військовий стан і зменшення надходжень до бюджету, міська влада робить все можливе для підтримки сімей з дітьми, у тому числі внутрішньо переміщених до нашої громади.  Не скасовано та не зменшено жодного пункту соціальної програми.

За рахунок коштів бюджету Криворізької міської територіальної громади надається матеріальна допомога:

дітям, які мають статус «Дитина, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів»;

сім'ям, які виховують дітей, постраждалих від Чорнобильської катастрофи;

дітям з інвалідністю та онкохворим дітям, хвороба яких перебуває в стадії ремісії;

дітям з інвалідністю на придбання підгузків;

дітям хворим на цукровий діабет І типу, інсулінозалежним, для забезпечення витратними матеріалами й лікарськими засобами;

дітям з інвалідністю, хворим на фенілкетонурію, та дітям, які пересуваються за допомогою крісел колісних для обладнання зручностями житлових приміщень;

дітям, які народилися на день народження міста;

малозабезпеченим сім'ям з дітьми на вирішення соціально-побутових питань;

допомога на лікування у разі потреби.

Комунальною установою «Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю» Криворізької міської ради з дотриманням норм безпеки забезпечується надання різноманітних реабілітаційних послуг дітям з інвалідністю з ураженням центральної нервової системи та хворим на дитячий церебральний параліч і дітям, які належать до групи ризику.

Дітям з інвалідністю, які пересуваються за допомогою крісел колісних, а також дітям хворим на дитячий церебральний параліч та злоякісні новоутворення (в тому числі в стадії ремісії), продовжують безкоштовно надаватися послуги «соціального таксі».

З початку поточного року коштом Криворізької міської територіальної громади мешканці міста отримали понад 57 тис. продуктових наборів (всього з початку війни понад 621 тис.) у тому числі: малозабезпечені та багатодітні сім’ї з дітьми; сім’ї, в яких виховуються діти з інвалідністю.

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей бажаємо миру, міцної сім’ї, щасливих дитячих посмішок, і хай кожен маленький криворіжець буде здоровим і щасливим!

Як завжди зберігаємо спокій, віримо у наші Збройні Сили та нашу  Перемогу!

 

Ми працюємо для мешканців міста Кривого Рогу і завжди готові до співпраці.

Зауваження та пропозиції можна надсилати на електронну адресу: [email protected]

 

Контактні телефони департаменту соціальної політики:

тел. (0564)92 03 27, 097-027-26-24 адреса: пр. Металургів, 36б

 

 

31 травня 2024

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради