Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

1 червня в світі відзначається Міжнародний день захисту дітей

Створено: 2022-05-31 11:26:38Оновлено: 2022-05-31 11:30:14

 

1 червня в  світі відзначається Міжнародний день захисту дітей

«Дитина народжується на світ, де є все: жорстокість, радість, смуток ,прекрасне і потворне, а  тому було б дивно робити вигляд, ніби дитина існує за межами цього світу».

Пернілла Стальфельт –

шведський педагог, художник і письменник

 

1 червня світова спільнота відзначає Міжнародний день захисту дітей. Юні члени суспільства в умовах війн, хвороб й інших несприятливих обставин страждають найбільше. Тому, цей день має на меті привернути увагу дорослих до вирішення проблем дітей.

У нелегкий для нашої країни час наше місто стало острівцем прихистку для дітей та дорослих, у тому числі прибулих з інших територіальних громад, місць ведення активних бойових дій.

Органами місцевого самоврядування проводиться велика робота, спрямована на соціальну підтримку сімей з дітьми.

У місті коштом державного бюджету своєчасно виплачуються                                соціальні державні допомоги та компенсації сім’ям, в яких виховуються понад 20 тис. дітей, в тому числі з особливими потребами та ін.

          За Програмою соціальної підтримки населення «особливим» дітям виплачуються коштом Криворізької міської територіальної громади різноманітні грошові допомоги. Так, з початку поточного року 1027 дітей з інвалідністю та онкохворих дітей, хвороба яких перебуває в стадії ремісії,  отримали одноразову матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових питань, в розмірі 10 000 грн кожна. Цій категорії дітей (302 особи), за потребою, виплачено одноразову матеріальну допомогу на придбання підгузків, в розмірі 12 500 грн кожнй.

          У поточному році започатковано виплату нової одноразової грошової допомоги дітям, хворим на цукровий діабет І типу, інсулінозалежним, для забезпечення витратними матеріалами й лікарськими засобами, в розмірі                   11 336 грн кожній дитині. Таку допомогу отримали 154 дитини.

Крім цього, надаються одноразові матеріальні допомоги дітям з інвалідністю, хворим на фенілкетонурію, та дітям, які пересуваються за допомогою крісел колісних, для обладнання зручностями житлових приміщень (ця допомога виділяється, як на дитину з інвалідністю, так і дорослій людині з інвалідністю на кріслі колісному). За необхідністю, у разі хвороби дитини                за зверненнями батьків й надалі виплачується допомога на лікування та ін.

Діти, хворі на дитячий церебральний параліч та злоякісні новоутворення (в тому числі в стадії ремісії), мають можливість й надалі замовляти безкоштовно без обмежень послуги «соціального таксі».

          Комунальною установою «Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю» Криворізької міської ради забезпечено умови з надання різноманітних реабілітаційних послуг дітям з інвалідністю з ураженням центральної нервової системи та хворим на дитячий церебральний параліч і дітям, які належать до групи ризику. З початку 2022 року Комунальною установою 94 дитини вказаних категорій, в тому числі одну дитину з числа внутрішньо переміщених осіб забезпечено реабілітаційними заходами.

         «Особливими» дітьми опікуються громадські організації осіб з інвалідністю. Їх пропозиції завжди уважно розглядаються органами місцевого самоврядування і враховуються під час реалізації заходів, спрямованих на соціальну підтримку  «юних особливих».

Цікаво знати: Міжнародний день захисту дітей відзначається в світі з 1950 року. Рішення про запровадження Дня захисту дітей було ухвалене Міжнародною демократичною федерацією жінок на спеціальній сесії в листопаді 1949 року.

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей

  бажаємо всім діткам та їх батькам міцного здоров’я, миру, злагоди, духовного та матеріального благополуччя, здійснення мрій!

  

 

Ми працюємо для мешканців міста Кривого Рогу і завжди

готові до співпраці.

Ваші зауваження та пропозиції

просимо надавати за електронною адресою:e-mail:upszn@kr.gov.ua

Телефон «гарячої лінії»097 027 2624

 

 

Департамент соціальної політики

виконкому Криворізької міськради

31 травня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради