Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

К. Павлов: «Гонкам на виживання» виповнилося 24 роки і щоразу криворіжці та гості нашого міста із задоволенням приходять подивитися на захоплююче, екстремальне шоу

Створено: 2021-05-31 10:25:33Оновлено: 2021-05-31 10:28:50

Яскраве видовище для прихильників технічних видів спорту. У Кривому Розі на автодромі «Кривбас – Екстрім» відбулися традиційні, 24 відкриті міські змагання з автошоу «Гонки на виживання», присвячені 246 річниці заснування міста руди та металу. 26 гонщиків з Кривого Рогу, Запоріжжя та Кропивницького у напруженій, екстремальній боротьбі виборювали лідерство та подарували глядачам незабутні враження.

Перед початком змагань, учасників «Гонок на виживання» привітав мер міста Костянтин Павлов, який сам є прихильником цього виду спорту і багато років автошоу проходить за його підтримки. «У цьому році змаганням виповнюється вже 24 роки і кожного разу криворіжці та гості нашого міста із задоволенням приходять подивитися на це захоплююче, екстремальне шоу. Я сам намагаюсь не пропускати його і завжди вболіваю за автогонщиків і, звичайно, за наших земляків. Переконаний, боротьба буде непростою і ми побачимо професійні, яскраві заїзди. Переможе – найсильніший! Тому, бажаю всім учасникам витримки, сили та швидкої реакції, а вболівальникам – гарного настрою і хороших емоцій!», – підкреслив мер Костянтин Павлов.

Незмінним  головним суддею  змагань  є  майстер спорту  з мотоциклетного спорту, призер чемпіонату світу з трюкового  мистецтва та кіно Віталій Бондар. Він відзначив,  що криворізький автомотодром вважається кращим в Україні і виступати тут – задоволення та свідчення високого професіоналізму гонщиків.  Він також сказав: «До нас приїхали не тільки гонщики, а й мотоциклісти. Є навіть дітки- мотоциклісти.  У них проходить демонстрація спортивно-технічної майстерності, приїхали також баггі.  Я хочу  відзначити, що кращої організації подібних змагань та підтримки керівництва міста  як у Кривому Розі я не бачив, хоча як головний суддя брав участь у  гонках на виживання у Києві, Олександрії, Жовтих Водах та  Запоріжжі».

Кожний автогонщик мав проїхати  12 кіл,  за кожне пройдене коло нараховуються бали. Таким чином, у підсумку найбільшу кількість балів набрав  наш  земляк Андрій Гальченко.  У нього – перше місце. «Вдячний  всім, хто приїхав  підтримати учасників.  Це дійсно  прекрасне свято спорту, тим більше знаково, що проходить воно у день народження  нашого рідного міста. Дуже напружена боротьба, гідні суперники і я щиро дякую всім, хто  вболівав за мене. Моя перемога – це подарунок  улюбленому місту та землякам до дня  народження!», - підкреслив Андрій Гальченко.  

Довідково: Кривий Ріг – спортивне місто в якому проводиться безліч різних змагань, починаючи від шкільних, колективів фізичної культури, спортивних клубів, і закінчуючи всеукраїнськими та міжнародними. Наше місто - одне з небагатьох в Україні в якому збережена мережа комунальних дитячо–юнацьких спортивних шкіл і кошти на підтримку цих закладів виділяються з міського бюджету. У місті працюють 10 ДЮСШ, більше 67 спортивних клубів та міських федерацій, в яких різними видами спорту займається понад 25 тисяч спортсменів.

31 травня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради