Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю. Вілкул звернувся до АМКУ: Після реформ міська влада не має на ціноутворення жодних важелів впливу. Просимо вжити заходів

Створено: 2020-03-31 10:09:26Оновлено: 2020-03-31 10:16:06

В цей складний для  людей час - в умовах загрози поширення вірусної інфекції, запровадження карантину -  власники продовольчих супермаркетів та магазинів не повинні спекулювати на ситуації та  підвищувати ціни на соціально – значущі товари – зазначив мер Юрій Вілкул.

Міський голова Кривого Рогу направив листа до Антимонопольного комітету України з проханням зобов’язати операторів ринку, як оптових, так і роздрібної торгівлі, не допускати підвищення цін. А у разі встановлення порушень законодавства - вживати заходів щодо їх усунення.

Нагадаємо, що раніше мер Юрій Вілкул закликав бізнес на підвищувати ціни на соціально – значущу  продовольчу групу товарів. На засіданні оперативного штабу  з ліквідації наслідків та поширення коронавірусу мер Юрій Вілкул дав доручення провести моніторинг цін на соціально–значущі продукти у місті.  

Було встановлено, що з початку березня ціни на гречану крупу зросли більше ніж на 25%, рис – на 30%, цукор на 10%. Значне підвищення цін зафіксовано в деяких мережах і на овочі: майже вдвічі піднялися ціни на капусту, картоплю, цибулю та моркву.

31 березня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради