Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Ю.Вілкул завжди тримає свої обіцянки - підтримка медицини триває незалежно від виборів, - голова профспілки медпрацівників Кривого Рогу

Створено: 2016-03-31 14:23:40Оновлено: 2016-03-31 14:26:29

Депутати криворізького міськради підтримали пропозицію міського голови Юрія Вілкула про виділення додаткових коштів на підтримку медицини та освіти.

Як підкреслив Віктор Кукоба, голова профспілки медичних працівників Кривого Рогу: «Знайдіть ще одне місто, в якому надається така ж підтримка медицині. Побудований новий перинатальний центр, будуються нові амбулаторії сімейної медицини, мед заклади оснащуються унікальним обладнанням, проводяться ремонти в лікарнях, закуплені нові швидкі допомоги. А коли Кабмін фактично поставив медицину в місті на межу виживання, Вілкул і депутати виділили гроші з міського бюджету і наші лікарі вчасно й з усіма надбавками отримують зарплату. Так, у нас не все ідеально. Але у нас точно в рази краще, ніж в інших містах».

«Ю.Вілкул завжди тримає свої обіцянки - підтримка медицини триває незалежно від виборів», - підкреслив Кукоба.

Необхідність внесення поправок до бюджету міста і виділення додаткових коштів на медицину і освіту викликана тим, що Кабмін в Києві як і раніше не додає 30% від необхідних коштів на медицину і освіту.

Тільки завдяки виділенню грошей з міського бюджету не будуть звільнені понад 2000 медичних працівників, не буде закрито 5 лікарень і 26 шкіл. Місто виділить гроші на закупівлю препаратів туберкуліну для дітей та інших вакцин, які не надало МОЗ.

Збільшено на 60% добові норми по харчуванню та медикаментам в лікарнях. Також виділено фінансування зарплати педагогам і стипендії учням всіх 13 ПТУ міста.

За ініціативу мера проголосувала більшість депутатів.


 

31 березня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради