Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Юрій Вілкул: Іншого шляху як реформа місцевого самоврядування, децентралізація влади, для розвитку єдиної, потужної, процвітаючої України - немає

Створено: 2015-03-31 13:45:21Оновлено: 2015-03-31 13:48:22

Президент Асоціації міст України, міський  голова Кривого Рогу Юрій Вілкул  взяв участь у  3 Всеукраїнському  форумі місцевого самоврядування.

26-27 березня  у Львові проходив  форум місцевого самоврядування. До участі   були запрошені представники трьох Всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, члени Парламенту, Уряду, Ради Європи, українські та іноземні експерти. На заході   обговорювалися  актуальні проблеми  та перспективи розвитку      місцевого самоврядування,  мова  йшла про  конкретні кроки, спрямовані на підвищення   ролі органів місцевого самоврядування у забезпеченні розвитку держави, необхідність політичної та економічної  децентралізації.

«Ми відверто  розмовляємо про  недоліки  нашої  реформи місцевого самоврядування,   шукаємо шляхи    для їх   вирішення,-  сказав президент Асоціації міст України,- дуже важливо, коли тебе чують і зараз ми відчуваємо, що  місцеве самоврядування чують і будуть вноситись корективи, котрі  підуть  на користь  громад».  Форум   став  своєрідним  майданчиком  для обміну досвідом,  конструктивного  діалогу між колегами – самоврядовцями.  «Ми повинні бути  об’єднані, спілкуватися між собою  по  горизонталі для того, щоб втілювати у наших  містах  найкращі практики місцевого самоврядування, які  є в Україні. Тому  що щось є гарного і доброго у Кривому  Розі,  а  щось  - у Львові і це спілкування по горизонталі  дає  ефект та поштовх для    позитивних змін у житті громад, - зазначив  виконавчий директор Львівського регіонального відділення Асоціації міст України  Василь Абаімов,-   і наша Асоціація, керівництво в особі  Юрія Григоровича Вілкула надихає нас на  добру працю  та  роботу на благо   міст».     

Реалії  сьогодення, а також  історичний досвід    підтвердили    роль та значення    місцевого  самоврядування  у побудові   сильної,  демократичної держави – така  думка  була спільною для  всіх учасників форуму. «Іншого шляху  як  реформа    місцевого самоврядування, децентралізація влади,     для розвитку  єдиної, потужної,  процвітаючої    України -  немає, - переконаний Юрій Вілкул,- і  переважна  більшість  міст  готові  до реалізації  нових  повноважень. Кривий Ріг  ще вчора був  готовий до виконання всіх завдань. Але мені не подобається, що йде значне  уповільнення реформи. І ми,  всі місцеві влади,  наполягаємо на прискоренні реформування місцевого самоврядування».

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому           
(056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net             


                                                     

31 березня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради