Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Юрій Вілкул обраний Почесним Президентом спортивного клубу «Кривбас»

Створено: 2013-10-03 17:05:06Оновлено:

За словами ініціаторів створення СК «Кривбас», протягом останніх місяців пройшло багато зустрічей, консультацій та переговорів зі спортсменами, тренерами, керівниками різних клубів, потенційними інвесторами. Були розглянуті різні варіанти, у тому числі, вивчений світовий досвід. У результаті - прийняли рішення про створення у Кривому Розі унікальної Громадської організації, яка на сьогодні немає аналогів в Україні.

Відбулися установчі збори, на яких затвердили Статут та керівний склад організації. Почесним Президентом СК «Кривбас» обраний Юрій Вілкул, головою правління СК «Кривбас» - Валерій Юсупов. Департамент з розвитку футболу очолив Сергій Поліщук, директором Департаменту з розвитку баскетболу став Анатолій Буряк, розвитком хокею із шайбою і фігурного катання на ковзанах займатиметься Олег Малачевський, Департаментом з розвитку шахів опікуватиметься Микола Іщенко.

«Я упевнений - неможливо уявити повноцінне життя у такому місті, як наш Кривий Ріг, без розвитку спорту. Причому як масового спорту, так і виховання майстрів, створення з їх числа сильних команд, які гідно представлятимуть місто на найрізноманітніших спортивних аренах», - відзначив Почесний президент Клубу Юрій Вілкул. Він висловив переконання у тому, що день створення СК «Кривбас» стане знаковим не лише для спортивної громадськості Кривого Рогу, але й всього міста в цілому.

Головною метою створення організації є сприяння розвитку і підвищення ролі фізичної культури та спорту у Кривому Розі, пропаганда здорового способу життя, гідне представництво міста на обласних, всеукраїнських і міжнародних спортивних змаганнях, захист соціальних, економічних, спортивних інтересів своїх членів.

Серед основних завдань організації:
  • сприяння розвитку спорту у місті;
  • проведення та участь у масових спортивних заходах;
  • сприяння громадянам, організаціям, закладам та підприємствам усіх форм власності в оволодінні майстерністю різних видів спорту;
  • забезпечення гідного представництва міста на спортивних змаганнях усіх рівнів;
  • сприяння провадженню єдиної політики розвитку спорту, удосконалення системи підготовки спортсменів в різних спортивних напрямках;
  • забезпечення організації змагань і турнірів, проведення чемпіонатів і першостей та інших змагань серед членів організації, призерів і спортсменів;
  • сприяння у створенні навчально-тренувальної бази для підготовки спортсменів;
  • сприяння проведенню будівництва і реконструкції будівель, спортивних споруд та інших об’єктів фізкультурного призначення.
На зустрічі особливо підкреслювалось, що Клуб відкритий для всіх небайдужих мешканців, які вболівають за рідне місто, спортивних, громадських та комерційних структур, що готові зробити свій внесок та взяти участь у розвитку криворізького спорту.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому
(0564)440-04-32, [email protected]


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради