Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

О.Вілкул: Один з шести фактично нових трамваїв, які модернізуємо в місті цього року - вже на маршруті, плюс до них - буде закуплено ще 15 нових сучасних трамваїв

Створено: 2022-01-31 13:20:35Оновлено: 2022-01-31 14:44:27

У Кривому Розі вже багато зроблено, аби муніципальний транспорт був доступним та комфортним. Окрім впровадження безкоштовного проїзду, відкрито 15 нових маршрутів, придбано 62 нових сучасних тролейбуси, 27 нових автобусів, зроблено та випущено на лінію 11 криворізьких тролейбусів з автономним ходом, реконструйовано 42 тролейбуси й трамваї, забезпечено поступово відновлення автопарку спецтехніки для їх обслуговування, модернізацію контактної мережі та колій. Також у 2022 році передбачено закупівлю ще 15 нових сучасних трамваїв.

Комунальний електротранспорт завжди користувався попитом у криворіжців, а після введення в місті безкоштовного проїзду на цьому виді транспорту, все більше городян надають перевагу поїздкам саме у міських трамваях, тролейбусах та автобусах. В ході виконання програми з модернізації муніципального електротранспорту на маршрут №14 (вул. Героїв АТО – Рязанова – Соборності-Домнобудівників – Дружба- ст. Кривий Ріг-Головний) вийшов повністю оновлений трамвай, фото якого з попередніх тестів на лінії зібрали тисячі "лайків" і відгуків криворіжців у мережі. Як поводиться по суті заново створений криворізькими  майстрами трамвай у своєму першому "офіційному" рейсі особисто переконався голова Громадської Ради при виконкомі міськради Олександр Вілкул.

 

«Така робота, коли силами підприємства робиться по суті новий трамвай - дуже важлива. Фактично, фахівці «Швидкісного трамвая» створили нову машину. Пасажирам буде приємно зайти до такого світлого, зручного, комфортабельного салону, та й для водія теж умови роботи стали кращими. Проведена заміна фактично всіх систем, при цьому зниження витрати електроенергії на рух - на 40-45%. А це у сучасних реаліях – не менш важливо. Але найголовніше - це зовсім інший рівень зручності й комфорту для пасажирів, салон повністю новий і ні в чому не поступається закордонним конкурентам. Знаю, що протягом останніх років майстрами підприємства було вже оновлено 12 трамвайних вагонів, які на сьогоднішній день працюють на лініях трамвайних маршрутів. Вдячний всім фахівцям за проведену роботу! Також цього року місто закупить 15 нових трамваїв, і буде зроблено ще 5 ось таких - теж фактично нових. Разом - 21 сучасний трамвай на вулицях нашого міста, тобто цей рік можна назвати «роком криворізького трамвая», - сказав О.Вілкул.

В трамваї повністю замінена на нову електропроводка вагону, проведено внутрішнє оздоблення кабіни водія та салону. Для пасажирів - більш сучасні та зручні сидіння, встановлені USB зарядні пристрої, замінена система опалення. Ступені салону виготовлені з нержавіючої сталі, що збільшить їх строк служби. Встановлені нові з алюмінієвого профілю пасажирські двері, які мають сучасний дизайн та обладнані безшумним приводом. Також салон та кабіна водія обладнані новими енергозберігаючими світильниками.

Новий трамвай буде працювати на маршруті №14: вул. Героїв АТО – Рязанова – Соборності- Домнобудівників – Дружба- ст. Кривий Ріг-Головний. Планується що він буде перевозити щоденно приблизно 3600 пасажирів.

Також, з метою покращення пасажирських перевезень міським трамваєм, здійснюється активна співпраця з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) щодо реалізації проєкту «Трамваї Кривого Рогу», відповідно до якого передбачено закупівлю 15 нових трамвайних вагонів, реконструкцію трамвайних колій та благоустрій на вул. Соборності в Металургійному районі міста.

Реконструкція трамвайних колій і благоустрій на вул. Соборності в Металургійному районі передбачає заміну контактної мережі та трамвайної колії, ста опор контактної мережі, монтаж стрілкових переводів із застосуванням двоперих стрілок, системи автоматизованого переводу стрілок «Elektroline» з підігрівом та безшумним механізмом приводу (підвищення рівня безпеки руху) і багато інших робіт. Комплекс заходів спрямований на підвищення комфорту як пасажирів, так  і мешканців прилеглих до колії будинків.

31 січня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради