Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

При переході з КПВП до Водоканалу працівникам будуть збережені всі соцгарантії - це контролюватиме спеціальна комісія

Створено: 2018-01-31 16:06:06Оновлено: 2018-02-01 09:55:21

Крім того, працівникам Водоканалу з 1 березня буде підвищена на 15% зарплата, в тому числі тим, хто перейшов й з Кривбаспромводопостачання.

На сесії міськради депутати розглянули питання передачі Фондом державного майна частини потужностей держпідприємства «Кривбаспромводопостачання» міському підприємству «Кривбасводоканал».

Депутати заслухали директорів підприємств, які гарантували стабільну подачу води криворіжцям, збереження всіх соціальних гарантій працівникам та підвищення при переході до водоканалу зарплати на 15% з 1 березня.

Звертаючися до депутатів, мер міста Юрій Вілкул сказав: «При ухваленні рішення необхідно керуватися виключно інтересами криворіжців і міста. Ми не можемо скасувати рішення Кабміну і ФДМ. Тому давайте дивитися в майбутнє - то, як будемо забезпечувати людей роботою, як підвищити їм зарплату, як забезпечувати роботу підприємств, а городян водою.

Тому, я прийняв рішення створити Комісію з контролю за дотриманням трудових і соціальних гарантій при переході співробітників КПВП до КП Водоканал. До комісії увійдуть і представники державної інспекції з питань праці, і громадськості. Підкреслю, що таку комісію можна створити тільки по роботі комунального підприємства. Якщо воно буде в приватних руках, то це вже буде неможливо. Наприклад, ми ж з вами не можемо контролювати АМКР і подібні підприємства».

«Ми маємо зберегти всіх фахівців, і кожна людина повинна відчувати себе потрібною та захищеною!», - підкреслив мер.

Рішення міського голови знайшло підтримку більшості депутатів. У той же час представники міської громади відхилили петицію колишнього головного інженера держпідприємства К. Борща. Суть її полягала в тому, щоб скасувати передачу місту об'єктів водопостачання, що раніше перебували на держпідприємстві. Але, на думку, як фахівців, так і більшості депутатів, скасування рішення створить величезні ризики, і щодо стабільної подачі води, так і по зростанню тарифів.

«Я спілкувався з багатьма людьми і всі вони за те, щоб таке стратегічне питання як поставка води було на контролі у міста! Особливо на тлі того, що в країні прийнято рішення про тотальну приватизацію тисячі підприємств. Криворіжці точно не хочуть, щоб вода опинилася в чиїхось приватних руках! Тому той, хто голосує «за» цю дивну петицію, то він ворог міській громаді! », - підкреслив депутат міськради Віктор Артюх.

Довідково:

Фонд державного майна України наприкінці минулого року прийняв рішення передати частину об'єктів держпідприємства «Кривбаспромводопостачання» в оренду комунальному підприємству «Міськводоканал». Разом з частиною об'єктів до підприємства, що підпорядковане місту, повинна перейти й частина трудового колективу, яка обслуговує ці об'єкти.


 

31 січня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради