Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Для тепломодернізації дитячих садків Кривий Ріг і міжнародна компанія NEFCO підпишуть договір про співпрацю

Створено: 2017-08-03 11:55:56Оновлено: 2017-08-03 12:00:01

У рамках досягнутих мером Юрієм Вілкулом домовленостей з міжнародною європейською  організацією NEFCO буде проведена комплексна термомодернізація двох дитячих садків у Металургійному районі - №15 і 231.

Для обговорення технічних питань, термінів виконання проекту, підготовки документації Кривий Ріг з робочим візитом відвідали консультанти компанії NEFCO (Північна екологічна фінансова корпорація - це міжнародна фінансова організація, створена в 1990 році країнами Північної Европи. Її діяльність пов'язана з фінансуванням практичних заходів, що сприяють реалізації екологічних проектів).

На зустрічі із заступником міського голови Андрієм Полтавцем вони відзначили, що в Кривому Розі бачать надійного, серйозного партнера. «Нам імпонує системний і європейський підхід керівництва міста у вирішенні актуальних для жителів питань, зокрема, у сфері енергоефективності, зниження тепловтрат муніципальних будівель», - сказав Олексій Думік, консультант з технічних питань представництва NEFCO.

На сьогодні місто виконало усі обов'язкові підготовчі умови і вже до кінця року буде підписано договір і розпочаті роботи з реалізації проекту.

Заступник міського голови Андрій Полтавець підкреслив: «З NEFCO ми працюємо в двох напрямках. Перший: утеплення дошкільних закладів  у Металургійному районі. Там буде проведена повна термомодернізація будівель із заміною системи опалення, установкою індивідуальних теплових пунктів. Другий напрямок: котельня на Батуринській, де планується заміна котлів і мереж до будинків, а також установка теплових пунктів».

Під керівництвом мера Юрія Вілкула в Кривому Розі були розроблені і впроваджуються заходи з енергозбереження та зниження тепловтрат в бюджетних установах - школах і дитсадках. У цьому напрямку місто тісно співпрацює з міжнародними організаціями GIZ і USAID.

З 2016 року в школах і дитячих садках було розпочато роботу з установки  індивідуальних теплових пунктів для обліку, розподілу та регулювання подачі тепла. У рамках партнерства з німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ встановлено чотири таких пункти в 110, 115, 117 і 123 школах.

Крім того, у рамках Меморандуму про співпрацю з проектом USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» до кінця 2017 року  буде проведений енергоаудит 50 освітніх закладів.

Також, в 2016 році мер Юрій Вілкул підписав Меморандум про співпрацю з Національним агентством з енергозбереження Польщі в сфері енергоефективності. Йдеться про проведення комплексної термомодернізації будівель - утеплення фасадів, підвальних приміщень, дахів, перекриттів, ремонт або заміна систем опалення з використанням теплоізоляційних технологій. До проекту увійшли Криворізька гімназія №95 та спеціалізована школа №4.

Впровадження європейського досвіду термомодернізації будівель дозволить на 50% знизити втрати тепла в криворізьких закладах  освіти.

 

 

03 серпня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради