Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Для дітей зі східного регіону організували екскурсію по Кривому Рогу

Створено: 2014-07-03 12:30:30Оновлено: 2014-07-03 12:39:28

Хлопці та дівчата з Донецької області, які  відпочивають у дитячому таборі «Корчагінець», знайомилися  з Кривим Рогом. Виконком міської ради разом із керівництвом  оздоровчого закладу влаштували дітям екскурсію по місту. Програму підготували насичену та різноманітну.

Стартувала вона від  пам’ятника легендарному засновнику міста  козаку Рогу. Діти дізналися про історію міста руди та металу, оглянули визначні місця - найбільший в країні квітковий годинник, який занесений до Книги рекордів України, відвідали «Льодову Арену» та плавальний басейн.

 У  подорожі  взяли участь  54 дитини. Серед  них діти, які відпочивали  у 1 зміні ( 16 дітей із Сніжного та 25  з Краматорська), а також діти , які приїхали  на 2 зміну – 13 чоловік.

«Ми хочемо, щоб  діти  побачили на власні очі, яке гарне  наше  місто -  його вулиці, парки,  унікальні пам’ятки історії та культури. Щоб  вдома вони розповідали  не лише про відпочинок,  конкурси та розваги, але й   що для  них організували змістовне дозвілля, - сказала голова міського комітету у справах сім’ї та молоді Світлана Лавренко, -  відзначу, що   2 зміна  у «Корчагінці»   відрізняється тим,  що   ми  суттєво збільшили кількість  культурних та  пізнавальних  заходів,  намагалися  зробити їх цікавими та різноманітними».

Організація оглядових екскурсій - новий формат у проведенні  цьогорічної літньої оздоровчої кампанії. Такі поїздки проходитимуть  і надалі. Використовуватимуться різні форми  - це  і пішохідні  екскурсії і  ознайомчі подорожі, тощо. До їх підготовки  планується залучити районні відділи праці та соціального захисту, комітети з фізичної культури і спорту, для того щоб  охопити якомога більше коло учасників з числа прибуваючого населення зі східного регіону.      

Світлана Лавренко акцентувала  увагу ще на одній важливій складовій, яка стосується психологічної  адаптації   дітей. 

«Проведена  велика робота з вихователями та вожатими з тим, щоб вони допомагали дітям  потоваришувати зі своїми однолітками з Кривого Рогу, щоб вони  почувалися   комфортно та затишно. І нам  це вдається. Коли завершувалася 1 зміна,  хлопці та дівчата  з жалем прощалися   і сумували  за  новими  друзями».  

Долею дітей опікуються  волонтери,  підприємства та установи міста, громадські організації. Вони допомагають  у  придбанні  одягу, предметів побуту та особистої гігієни.  На сьогодні, діти, завдяки турботі та небайдужості    криворіжців,  забезпечені   всім необхідними речами, оточені   теплом та увагою.

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому  
(056)440-04-32, [email protected]       



03 липня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради