Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ВІДПОВІДАЄМО НА АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ КРИВОРІЖЦІВ ДО КОНТАКТ-ЦЕНТРУ 1520

Створено: 2021-06-03 16:29:02Оновлено: 2021-06-03 16:30:45

ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ 

ВИКОНКОМУ  КРИВОРІЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

ІНЕССА БЛАГУН

 

  • Який порядок забезпечення засобами реабілітації громадян міста?

Роз’яснюємо:

Забезпечення людей з інвалідністю технічними засобами реабілітації (ТЗР) та протезно-ортопедичними виробами (ПОВ) здійснюється коштом державного бюджету на підставі рекомендацій медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) або лікарсько-консультативної комісії (ЛКК) лікувально-профілактичного закладу, про що уносяться відповідні записи до індивідуальної програми реабілітації для осіб з інвалідністю (дітей з інвалідністю) або до довідки ЛКК для громадян пільгових категорій.

Замовити ТЗР  або  ПОВ у підприємств-виробників можливо у разі звернення людини з особливими потребами або її законного представника до районного управління праці та соціального захисту населення з поданням заяви та законодавчо визначеного пакету документів, серед яких мають бути індивідуальна програма реабілітації або довідка ЛКК із зазначення конкретних видів ТЗР або ПОВ  та ін.

При виборі модифікацій ТЗР або ПОВ громадянам станеться в пригоді Електронний каталог засобів реабілітації та Перелік підприємств, які виготовляють, постачають і ремонтують ТЗР та ПОВ, а також інша корисна інформація з цього питання, що розміщені на веб-сайті Мінісоцполітики за посиланнями в такій послідовності: («Офіційний сайт Мінсоцполітики», «Інвалідність»; «Особи з інвалідністю», «Забезпечення ТЗР»).

Що стосується забезпечення осіб, які не мають групи інвалідності. На базі 8 територіальних центрів нашого міста при відділеннях надання адресної натуральної допомоги працюють пункти прокату, які створенні для надання громадянам послуг з прокату технічних засобів реабілітації з метою усунення обмежень життєдіяльності та підтримки соціальної незалежності громадян, які частково або повністю втратили рухому активність у зв’язку з віком чи хворобою.

Послуги з прокату надаються особам, які звернулись до комунальних установ та уклали з ним відповідний договір. Термін, на який видається засіб реабілітації, узгоджується сторонами у договорі. За згодою сторін  користування засобом реабілітації може бути продовжене на новий термін.

Оплата за користування засобом реабілітації не проводиться.

 

Питання: Чи маю я право на призначення житлової субсидії, якщо я проживаю у своїй квартирі і мені у спадок від батьків дістався будинок?

Роз’яснюємо:

Відповідно до прийнятих 19.05.2021 Урядом уточнень умов призначення житлової субсидії, з 01.05.2021 житлова субсидія не призначається, якщо будь-хто із складу домогосподарства або член сім'ї особи із складу домогосподарства має у власності більше ніж одне житлове приміщення (будинок чи квартиру) крім житла, яке належить на правах спільної сумісної або часткової власності, або розташованого в сільській місцевості.

Питання: Моя бабуся проживала у квартирі сама і отримувала житлову субсидію. У зв'язку зі смертю бабусі на поштовому відділенні не виплатили суму субсидії за квітень. Чи може хтось із родичів отримати ці кошти?

Роз’яснюємо:

Відповідно до порядку призначення житлової субсидії, суми призначеної, але не виплаченої у зв’язку із смертю одержувача житлової субсидії, виплачуються одному із членів домогосподарства, з урахуванням яких призначалася субсидія, за письмовим зверненням такої особи, поданим протягом трьох місяців після смерті одержувача.

Враховуючи те, що бабуся проживала сама, сума не отриманої житлової субсидії не може бути виплачена будь кому із родичів.

 

ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ ОСВІТИ І НАУКИ

ВИКОНКОМУ КРИВОРІЗЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

ТЕТЯНА КРІПАК

 

Карта криворіжця» для майбутніх першокласників

 

  З метою своєчасного подання документів для оформлення багатофункціональної електронної «Картки криворіжця», батькам, діти яких підуть до школи у вересні 2021 року, необхідно звернутись до адміністрації закладу загальної середньої освіти, куди буде зараховано дитину до першого класу.

До 05.06.2021 року відповідальні за оформлення «Картки криворіжця» в закладі загальної середньої освіти збирають документи з батьків майбутніх першокласників для організованого внесення даних до системи «АІС» та друку «Карток криворіжця», а саме:

заява-згода на оброблення персональних даних;

ксерокопія свідоцтва про народження;

фото в електронному вигляді (розмір фото 354*472, орієнтація вертикальна, формат файлу JPG, розмір файлу не більше 2 Мб)

  З 01.09.2021 послуга безкоштовного харчування в закладах загальної середньої освіти буде надаватися тільки за наявності учнівської «Картки криворіжця».

Якщо після зарахування учнів до закладу освіти, батьки вирішили перейти до іншого закладу, попереджаємо, що «Картку криворіжця» для їхньої дитини вже замовлено і її не потрібно замовляти в іншому закладі. Відповідальний від закладу загальної середньої освіти повідомить про цей факт відповідального в районі для зміни даних в системі «АІС».

03 червня 2021

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради