Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету
Офіційний сайт виконкому Криворізької міської ради Виконком Криворізької міської ради Офіційний веб-сайт виконкому Криворізької міської ради

Для створення резерву в понеділок в лікарні міста передано понад 300 тисяч одиниць засобів індивідуального захисту

Створено: 2020-06-03 11:10:45Оновлено: 2020-06-03 11:12:53

У Кривому Розі усім необхідним для боротьби з коронавірусною інфекцією COVID-19, засобами індивідуального захисту забезпечені не тільки інфекційна лікарня, але і всі медичні установи міста. Ця робота відбувається переважно за рахунок міського бюджету і благодійних фондів.

«У Кривому Розі медичні заклади системно забезпечуються обладнанням, ліками та засобами індивідуального захисту. На сьогодні всі поточні потреби медиків забезпечені. Більш того, ми створюємо резерв. Так було закуплено і сьогодні передано в лікарні міста понад 300 тисяч засобів індивідуального захисту, а саме: 140 тис масок, 151 захисний екран, 20 тисяч респіраторів найвищого класу захисту ФФП-3 та 5 тисяч пар рукавичок. Це дасть можливість медикам почувати себе захищеними в умовах карантину. Робота у цьому напрямку продовжується», - зазначив радник міського голови Костянтин Павлов. 

Засоби індивідуального захисту отримують всі лікарні міста, стоматологічні поліклініки, амбулаторії, пренатальний центр та пологові будинки. Так минулого тижня було також передано 1 550 захисних біологічних костюмів.

«Завдяки підтримки міста, ми одержали велику партію засобів індивідуального захисту для наших працівників, які проводять скринінг на виявлення у пацієнтів  COVID-19. Цих засобів, а також спеціальних захисних костюмів, бахіл і щитків, вистачить ще на наступний місць або навіть 1,5. Безпечні умови праці – запорука здоров’я медичних працівників», - сказала Анастасія Кузнецова, директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №5».

Раніше за кошти, виділені містом на боротьбу з COVID-19, було придбано: засоби індивідуального захисту, дезінфікуючі засоби, водонагрівачі, реціркулятори, холодильники, електрокардіограф, дефібрилятори, апарат  ультразвукової діагностики та мобільну рентген систему. Для підвищення захисту медиків та відвідувачів медзакладів встановлено 20 нових систем аерозольного знезараження, напівавтоматичний біохімічний аналізатор. З міського бюджету були виділені кошти на придбання апаратів ШВЛ - 24 штуки експертного класу та 10 апаратів ШВЛ експертного класу інтелектуального рівня. Зараз в місті лікарні забезпечені 108-ю апаратами ШВЛ, що на даний момент повністю задовольняє потреби.

03 червня 2020

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради